Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Daisy Tazelaar, managing partner en recruitment consultant bij Panda International

Graag stellen wij u voor aan Panda International, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Panda International is een gespecialiseerd recruitment agency dat zich richt op het plaatsen van high-level kandidaten in freelance en interim rollen binnen de Europese farmaceutische, medical device, biotech en levensmiddelen/food sectoren. Wij spraken Daisy Tazelaar, managing partner en recruitment consultant bij Panda International, over het belang van referenties voor haar organisatie en over waarom juist Panda International een Staffing Award zou moeten winnen.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft Panda International dat voor elkaar gekregen? De sterkte van Panda en haar medewerkers ligt echt in partnerships; wij zien onze klanten en kandidaten als partners en niet als een middel naar een doel. Zo gaan wij met ze om en dit wordt vertaald in deze cijfers.

Kunt u ons iets vertellen over Panda International en over uw klanten?
Panda International is gespecialiseerd in het plaatsen van freelance en interim professionals binnen de farmaceutische-, biotech-, medical devices- en voedingsmiddelen sector. Omdat wij enkel freelance en interim kandidaten plaatsen, bestaan onze klanten zowel uit MKB’s als de grote multinationals.

Op welke manier(en) onderscheidt Panda International zich van de concurrentie?
Wat Panda uniek maakt is dat wij als een ‘inside-out’ organisatie opereren; wij investeren continue in het verbeteren van de processen achter de schermen, onze marktkennis en in de vaardigheiden van onze medewerkers. Dit om onze service naar de partners continue te kunnen optimaliseren. Dit geeft meer ruimte voor positieve en langdurige samenwerkingen en zo worden partnerships opgezet met zowel onze klanten als kandidaten. Bovendien krijgen ze toegewijde inzet van onze consultants, die naast de focus op de succesvolle samenwerking, er alles aan doen om hun doelstellingen te behalen.

Panda International is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie? Referenties van zowel klanten als kandidaten zijn heel belangrijk! Naast de waardevolle feedback die wij terug krijgen, is het bewijs dat de zaken die wij doen ook worden gewaardeerd. “Proof is in the pudding” en referenties tonen dat wij de hoge kwaliteit van service die wij leveren en de beloftes die wij maken, kunnen wij ook daadwerkelijk waar maken. Bovendien werken referenties als motivators voor onze medewerkers. Het geeft een kick om te lezen dat de kandidaat voor wie je alles hebt ingezet om een leuke project te vinden, de samenwerking ook als prettig en waardevol ervaart.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor Panda International, en doet u hier iets mee?
Toen Jay en ik Panda oprichtten, waren we 100% met elkaar eens over een aantal kernwaarden: collaboration, forward-thinking, mission-focused en world-class. Als we inzoomen op collaboration, kun je hierbij denken aan langdurige relaties opbouwen met zowel kandidaten als klanten, als alle stakeholders waar we mee te maken hebben. Om alles uit de samenwerking te kunnen blijven halen, geloven wij bij Panda dat feedback essentieel is. Door het inzetten van een customer feedback programma (zoals Ratecard), zorgen wij dat we deze waardevolle input en feedback van onze klanten en kandidaten ook daadwerkelijk ontvangen. Het voordeel van de fase waar Panda in zit en onze mentaliteit ten opzichte van feedback, is dat we snel kunnen schakelen en direct iets met de feedback kunnen doen. Zo kunnen we continue onze diensten beter afstemmen op de behoefte van zowel onze kandidaten als klanten.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?
Zonder structureel klant- en kandidaatonderzoek te doen, en dit als benchmark te gebruiken, is het moeilijk om de impact te meten van je service en aanbod. Dit houdt in wat goed gaat en wat er kan worden verbeterd. Daarom doen wij minimaal 1 keer per jaar een referentie onderzoek, zodat we de feedback kunnen vergelijken en onze effectiviteit kunnen meten. Naast dat wij als bedrijf continue een kwalitatief hoog en waardevolle service willen bieden, is het natuurlijk ook belangrijk om om ons heen te kijken. Concurrentie-benchmarking geeft dan ook de motivatie om nog beter voor onze klanten en kandidaten in te zetten.

Waarom zou juist Panda International een Staffing Award moeten winnen?
Een Staffing Award is voor een bedrijf zoals Panda International een erkenning en bevestiging dat ze goed bezig zijn in de ogen van hun doelgroep. In de 4,5 jaar dat we operationeel zijn, heeft Panda International partnerships opgestart met zowel MKB’s als de grootste life sciences bedrijven in de Benelux. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld een nationale aanbesteding gewonnen waar we als 1 van de 5 suppliers zijn uitgekozen voor de komende 3 jaar. Dit hebben we bereikt door onze afspraken na te komen, kwaliteit te leveren en keer op keer te bewijzen wat onze toegevoegde waarde is, bij zowel onze klanten als kandidaten. Dat wij op deze manier onze stempel op de markt hebt kunnen zetten lijkt mij een hele goede reden voor Panda om een Staffing Award te winnen!

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?
Recruitment kan op verschillende manieren worden gedaan, er is geen juist of fout. Echter is het belangrijk om het te doen zoals het dichtbij jouw normen en waarden staat (als individu en als bedrijf), en dit toe te passen op jouw dagelijkse werkwijze.