Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Mark Bassie, directeur van Flex-Beheer

Graag stellen wij u voor aan jurylid Mark Bassie, directeur en eigenaar van Flex-Beheer. Mark heeft zich gespecialiseerd in vraagstukken rondom flexibilisering en externe inhuur en uiteenlopende organisaties met vraagstukken op dit terrein. Daarnaast is hij blogger en auteur van diverse artikelen over inhuur en flex en doet hij onderzoek naar (internationale) aanbieders van inhuurondersteuning zoals VMS, MSP en RPO. Mark is initiatiefnemer en erelid van de Bovib.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in de flexmarkt?
Ik word ingehuurd door organisaties die hun flexibilisering of inhuur willen professionaliseren of behoefte hebben aan informatie over de marktontwikkelingen. Ik ken de behoeften van zowel opdrachtgevers, de mogelijkheden van intermediairs als de behoeften van zzp’ers.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de Staffing Awards?
Ik volg wat de gebroeders Sakkers doen al jaren omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de professionalisering van de branche.

Bij de Staffing Awards ontvangen deelnemende organisaties online referenties van zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Referenties maken kwaliteit objectiever en transparanter, een goede ontwikkeling dus.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor bedrijven in de flexmarkt?
Net zoals je de mening van anderen mee laat wegen bij aanschaf van een product of de keuze voor een hotel, moet dat in de flexbranche ook gaan gelden.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?
Heel belangrijk, daarom doe ik ook elk jaar 2 onafhankelijke onderzoeken naar diverse dienstverleners uit de branche (voor Nederland en België).

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens u voldoen?
Hij moet verrassen tussen het enorme aanbod van de concullega’s.

Waarop gaat u (extra) letten tijdens het juryberaad van de Staffing Awards?
Wie verrast mij in positieve zin?

Hebt u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?
De ontwikkelingen gaan snel, er komt veel op ons af. Dat biedt kansen en bedreigingen. Laat je niet verrassen.