Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Erik-Jan Ginjaar, directeur van Postillion Hotels

Graag stellen wij u voor aan Erik-Jan Ginjaar, directeur van Postillion Hotels. In 2012 begon hij zijn carrière bij de hotelketen als General Manager van één van de vestigingen. Al snel mocht hij als Regio Directeur West meerdere vestigingen leiden. Inmiddels stuurt hij alle vestigingen aan en mag hij zich – op 32-jarige leeftijd – directeur van Postillion Hotels noemen.

Kunt u ons iets vertellen over Postillion Hotels?
Postillion Hotels is een jonge, typische Nederlandse, hotelketen. Een keten waar woorden als lef, ondernemen en plezier tot de kernwaarden behoren. Postillion Hotels bestaat uit acht locaties. We hebben 6 hotels en 2 Convention Centres. De laatste twee staan in Rotterdam en Amsterdam. In beide gevallen gaan we ook op korte termijn nog hotelfaciliteiten toevoegen. Dat gaat er dan voor zorgen dat wij ook op deze locaties ons concept MEET WORK STAY volledig voeren. Een concept dat geënt is op het faciliteren van de (zakelijke) reiziger in al zijn behoeften. Ons stelregel blijft dat een mooie zaal op veel plekken gehuurd kan worden, maar oprechte service waarbij de locatie zich echt heeft verdiept in wat de gast wilt… Die vindt je niet zoveel. Wij proberen maatwerk tot een bijna Olympische Sport te verheffen. Daar sluiten onze concepten als Brainfood (voeding om de gehele dag op eenzelfde energieniveau te blijven) en 15 Minute Fix (als wij niet leveren wat we beloofd hebben, bieden we de bijeenkomst gratis aan) naadloos op aan.

Hoe helpt Postillion Hotels bedrijven in de flexmarkt?
Postillion Hotels werkt zeer nauw samen met Mise en Place, een Horeca Projectbureau waar wij medewerkers voor een piekbelasting op onze locaties kunnen inhuren. Wij helpen hen door voor alle ingehuurde medewerkers eigen bedrijfskleding te hebben, zodat ze in uitstraling ook echt onderdeel van Postillion zijn, in plaats van de ingehuurde kracht. Uiteraard gelden alle normale omstandigheden (pauzes, personeelseten etc) ook voor de inhuurkrachten. Wij vinden dat de ingehuurde medewerker net zo goed het visitekaartje van ons bedrijf is, als een “eigen” medewerker.

Wat is/zijn de reden(en) dat Postillion Hotels de Staffing Awards als partner ondersteunt?
Postillion Hotels heeft reeds eerder samengewerkt met Victor Mundi. Dit was een uitermate goede samenwerking. De Staffing Awards geven ons de kans om via deze samenwerking onze net geopende locatie in Amsterdam aan het grote publiek te tonen. Ook nog in een markt waar wij met ons WORK concept, middels Business Points, absoluut the place to be voor zijn.

Bij de Staffing Awards wordt deelnemers gevraagd online referenties te verzamelen bij zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Er zijn op dit moment zóveel spelers op de markt, dat juist een referentie doorslaggevend kan zijn in het keuzeproces voor welke partner je uiteindelijk kiest.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties voor Postillion Hotels?
Een enorm grote rol. Postillion Hotels bestaat pas sinds januari 2010 en werkt passievol met veelal jonge mensen. Dat maakt dat we ook nog wel eens fouten maken. Dat is uiteraard niet erg, maar we moeten wel van deze fouten horen én ervan leren. Alleen daarom is het van belang dat iedereen die bij ons te gast is geweest (als gast of om te werken) direct terugkoppelt hoe we het doen.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?
Dat belang is verschrikkelijk groot. Dat is voor de flexmarkt niet anders dan voor alle andere markten. Structureel contact maakt dat je beter kunt begrijpen wat iemand nodig heeft en zo kan je er veel beter pro actief op inspelen. Het is niet voor niets dat er wordt gesproken over het feit dat een gezonde klant – bedrijf relatie minimaal 7 contactmomenten per jaar bevat. Dat is dan ook hetgeen Postillion Hotels zowel naar klanten als naar leveranciers nastreeft.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens Postillion Hotels voldoen?
Het moet een bedrijf zijn dat meegroeit in de tijd van nú. Een beetje lef toont en niet alleen de gebaande paden bewandeld. Denk ook eens buiten de geëffende wegen. HR lijkt soms nog wel eens te zijn blijven steken op 10 jaar terug. Ook daar moet de modernisering worden doorgevoerd. Het bedrijf dat het beste aan HR Marketing doet, maakt naar mijn idee het meeste kans op de titel.

Hebt u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?
Blijf dicht bij jezelf! Alleen jezelf zijn, maakt dat je bedrijf kan groeien.