Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Gerard Mulder, commercieel directeur bij Textkernel

Graag stellen wij u voor aan jurylid Gerard Mulder, commercieel directeur bij Textkernel. Textkernel ontwikkelt innovatieve semantische recruitmenttechnologie voor de mondiale staffing & recruiting industrie. Met duizenden klanten wereldwijd is Textkernel marktleider in semantische recruitmenttechnologie. Als commercieel directeur heeft Gerard het bedrijf sinds 2005 helpen opbouwen tot een succesvolle internationale onderneming. Hij heeft een passie voor recruitmentinnovatie en -technologie en begrijpt de behoeften in de veranderende markt.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in de flexmarkt?
Bij Textkernel zijn we gespecialiseerd in semantische recruitmenttechnologie. Wij bieden meertalige cv-parsing, vacature-parsing en semantische zoek-, sourcing- en matchingsoftware en leadgeneratie-tools, om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter en sneller bij elkaar te brengen. Onze technologie helpt bureaus en bedrijven vacatures sneller te vervullen, met de juiste kandidaten, door tijd te besparen op de verwerking van profielen, het sourcen van de beste kandidaten en het vinden van nieuwe leads. Juist in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt kan de semantische technologie van Textkernel je helpen snel de juiste kandidaten te matchen aan openstaande vacatures en vice versa.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de Staffing Awards?
Ik vind het belangrijk actief betrokken te zijn in deze markt en interessant om de best practices te zien van deelnemende partijen. Wij zijn leverancier van technologie, maar zeker ook geïnteresseerd in de menselijke kant van het recruitmentvak. Onze technologie faciliteert als het ware de menselijke kant van het vak, en ik hoor dan ook graag verhalen en ervaringen van recruiters en hr-professionals uit de praktijk.

Bij de Staffing Awards ontvangen deelnemende organisaties online referenties van zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Referenties en mond-tot-mond-reclame zijn de beste manier van reclame, en dus zeker heel belangrijk. Het is goed dat een site als Ratecard hier een online methode voor heeft ontwikkeld. En bovendien is transparantie heel belangrijk. Hoe inzichtelijker de organisatie en de geleverde kwaliteit, hoe beter het is voor de algehele markt.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor bedrijven in de flexmarkt?
Je moet altijd kijken hoe je jezelf kunt verbeteren. Feedback is een goed startpunt voor verbetering, eigenlijk zou feedback continu moeten plaatsvinden. Input en suggesties helpen je een nieuwe kijk op zaken te krijgen, te vernieuwen en te verbeteren. Het past ook in de tijd waarin we leven en zal de algehele industrie ten goede komen.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?
Structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking leveren je waardevolle gegevens over je prestaties. Het biedt inzicht en handvatten om de kwaliteit van je output te verbeteren. Dat komt uiteindelijk niet alleen jezelf, maar ook de algehele industrie ten goede.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens u voldoen?
Met alle nieuwe ontwikkelingen in de recruitmentbranche en op het gebied van technologie denk ik dat het belangrijk is dat deze zaken ook terugkomen in de case. Ik denk dat de case innovatief, kandidaatgericht en klantgericht moet zijn, maar ook nieuwe business modellen zijn heel belangrijk.

Waarop gaat u (extra) op letten tijdens het juryberaad van de Staffing Awards?
Vanuit de technologiekant is vooral het innovatieve en technologische aspect interessant. Hoe maken de partijen gebruik van technologie om hun dienstverlening te optimaliseren? Daarnaast kijk ik ook naar de mate waarin de case vernieuwend is.

Hebt u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?
Blijf jezelf vernieuwen. Vraag feedback aan je klanten en opdrachtgevers. Blijf ook op de hoogte van technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. Kijk welke van die nieuwe mogelijkheden je toe kunt passen om klanten en opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn.