Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Niels van der Schoot, directeur van Freelancer.nl

Graag stellen wij u voor aan Freelancer.nl, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Freelancer.nl is een online marktplaats voor freelancers in de zakelijke dienstverlening. Wij spraken Niels van der Schoot, directeur van Freelancer.nl, over wat Freelancer.nl onderscheidt van de concurrentie en over het belang van referenties voor zijn organisatie.

Wow, zo’n gemiddeld hoog cijfer! Hoe heeft Freelancer.nl dat voor elkaar gekregen?
We zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden, zowel opdrachtgevers als freelancers. Wij hebben ingezet op verdere productverbetering en merken dat hierdoor veel meer aanmeldingen zijn ontstaan via ‘word of mouth’. In 2016 hebben wij al meer dan 2500 mensen aan werk geholpen. Dit alles heeft geleid tot een hoog gemiddeld cijfer.

Kunt u ons iets vertellen over Freelancer.nl en uw klanten?
Freelancer.nl is een online marktplaats voor freelancers in de zakelijke dienstverlening. De gemiddelde leeftijd van een freelancer op ons platform ligt tussen de 25 en de 40 jaar. Zowel de freelancer die graag voor een paar maanden op locatie werkt als de freelancer die graag zijn eigen bedrijf wil opbouwen, kan bij ons terecht voor opdrachten in zijn / haar vakgebied.

Op welke manier(en) onderscheidt Freelancer.nl zich van de concurrentie?
Wat ons anders maakt is dat je bij ons het snelst de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht. Wij hebben de meest uitgebreide profielen met portfolio, referenties en meerdere checks. Als enige marktplaats in Nederland bieden wij een mobiele app waarbij, wanneer jij een opdracht plaatst, passende freelancers binnen de categorie een pushmelding krijgen en direct kunnen reageren via de chat. Als derde bieden wij een open en transparante database waarbinnen je ook zelf een freelancer kunt uitzoeken aan de hand van vele zoekcriteria.

Freelancer.nl is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?
Referenties zijn voor ons heel belangrijk. Met feedback van klanten verbeteren wij het platform.

Welke rol hebben input, feedback en referenties voor Freelancer.nl en doet u hier iets mee?
Via de chatfunctie op de website is het bij ons heel eenvoudig om feedback achter te laten. Op deze manier maken wij het makkelijk voor de klant om feedback te geven. Wij kunnen zo de freelancer snel helpen en direct aan de slag om het platform te verbeteren. Freelancers worden soms beloond voor het geven van feedback of het rapporteren van bugs door middel van gratis verlenging van het account.

Wat is het belang van structureel klant en / of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?
Dit vinden wij heel belangrijk. Wij doen regelmatig onderzoek onder onze klanten, bijvoorbeeld door middel van een enquête of een belonderzoek naar bijvoorbeeld de klanttevredenheid.

Waarom zou juist Freelancer.nl een Staffing Award moeten winnen? Omdat je bij ons het snelst de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht en omdat wij als marktplaats het meest innovatief zijn.

Welke tip heb je voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?
Gebruik ook een chatfunctie op je site om de snelheid van communicatie met de klant hoog te houden en direct te weten wat er speelt in de markt, bij uw doelgroep en hoe klanten uw product ervaren.