Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Ronald Egas, CEO van Werkspot

Graag stellen wij u voor aan Werkspot, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Op de website van Werkspot worden vakmannen en particulieren bij elkaar gebracht als het gaat om klussen in en rondom het huis. Wij spraken Ronald Egas, CEO van Werkspot, over wat Werkspot onderscheidt van de concurrentie, en over het belang van referenties voor zijn organisatie.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft Werkspot dat voor elkaar gekregen?
Key issue voor onze vakmannen is dat ze op een makkelijke manier aan goede klussen komen. Zolang wij werk leveren voor onze vakmannen en ons daar constant op blijven focussen, zullen onze beoordelingen positief blijven.

Kunt u ons iets vertellen over Werkspot en over uw klanten?
Werkspot.nl is de site die vakman en klus bij elkaar brengt. Consumenten plaatsen klussen waarop vakmannen kunnen reageren. Consumenten kiezen een vakman op basis van offertes en reviews. Op Werkspot vind je grote en kleine klussen – van het schilderen van kozijnen tot het aanleggen van een nieuwe tuin. Zodra een klus is afgerond geven opdrachtgevers een review aan de vakman. Met de reviews kunnen vakmannen zich online profileren op basis van kwaliteit van het geleverde werk. Dagelijks ontvang je als aangesloten vakman relevante klussen. Je besluit zelf op welke opdracht je reageert met een voorstel. Onder voorstellen verstaan we een persoonlijk bericht met indien mogelijk een richtprijs die alleen zichtbaar is voor de opdrachtgever. Op Werkspot kun je je alleen aanmelden met een geldige Kamer van Koophandel-inschrijving.

Op welke manier(en) onderscheidt Werkspot zich van de concurrentie? Werkspot is marktleider in Nederland en ons model is uniek in de markt. We hebben veruit het hoogste aantal klussen en we bedienen ook alle vakgebieden. Bij marktplaatsen draait het om ”liquidity”, zowel aan vraag- en aanbod zijde. Dat is een key ingrediënt voor een succesvolle marktplaats.

Werkspot is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?
Reviews zijn een van de grootste drivers van ons succes aangezien ze zorgen voor vertrouwen. Consumenten willen alleen een vakman inschakelen die ze vertrouwen, er komt namelijk iemand bij hen thuis. Doordat consumenten naar de reviews van vakmannen kunnen kijken, krijgen ze een goed beeld van de kwaliteit van de verschillende vakmannen en kunnen ze nog steeds hun keuze maken op basis van vertrouwen.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor Werkspot en doet u hier iets mee?
Dit is cruciaal voor Werkspot, zonder reviews zou ons platform niet kunnen bestaan. Om consumenten te verschuiven van offline naar online is vertrouwen de driver om dit te bewerkstelligen. 10 reviews zijn natuurlijk waardevoller dan 1 aanbeveling van een vriend en de consument heeft ook nog eens iets te kiezen. Daarnaast is een van onze core values ‘Focus op customer value’ en feedback van consumenten en vakmannen staan daarbij aan de basis. Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van ons platform om beter aan te sluiten bij de wensen van consumenten en vakmannen. Daarom werken wij ook volgens het ‘agile principe’, geen lange projecten, maar korte sprints waarbij we tussendoor steeds testen of iets wel of niet werkt.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?
Dat is erg belangrijk voor ons, wij starten veel projecten met kwalitatief onderzoek, daarna testen wij onze ideeën om te kijken of het aansluit onze klanten. Alles start bij klantinzicht, ook het maken van onze radio commercial voor vakmannnen.

Waarom zou juist Werkspot een Staffing Award moeten winnen?
Internet biedt transparantie in vele opzichten: prijs, kwaliteit en beschikbaarheid, wat zowel voordeel biedt voor de vakman als voor de consument. Met een website zoals Werkspot reageren vakmannen alleen op klussen op het moment dat ze tijd hebben om de klus op te pakken. Handig voor de consument die hoeft niet meer maanden te wachten en hierdoor is de agenda van de vakman beter gevuld en wordt zijn capaciteit optimaal benut. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor de consument een beter alternatief zijn dan mond tot mond aanbevelingen. Het is sneller, je kunt vergelijken en je kiest op eerder geleverd werk. The proof in the pudding is in the eating.

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?
Kijk altijd naar best practices buiten je eigen vakgebied, daar kun je een hoop van leren en het kan je inspiratie geven voor je eigen bedrijf. Kijk naar bedrijven als Booking, Zappos en Netflix, wat doen zij om succesvol te zijn?