Optie 1 uitgelicht

8 vragen aan Sjoukje Wynia, directeur en eigenaar van Wynia & Co

Graag stellen wij u voor aan jurylid Sjoukje Wynia. Sjoukje is goed in het verbinden van mensen. Mensen geven haar snel hun vertrouwen. Ook wanneer de inhoud complex is. Men geeft haar veel informatie en deelt als vanzelfsprekend uitdagingen/problemen. Door haar jarenlange ervaring in heb bedrijfsleven kan zij goed inschatten waar bedrijven staan op het snijvlak van HR en inkoop. En kan deze bedrijven een of meerdere stappen verder helpen. Zij kan verbindingen leggen waar anderen ze niet zien. Communicatief sterk en excellente stakeholdermanagement kwaliteiten. Strategische gesprekspartner van beslissers aan de top. Consultancy skills. Ondernemend, gedreven en met veel passie en energie. Als consultant werkt ze o.a. voor Philips, ING, NN-Group, Calco, LVNL en Young Capital. Haar passie is het verschil maken. Zij werkt alleen voor bedrijven waar zij in gelooft. Deze bedrijven hebben altijd innovatie hoog in het vaandel en een hoog ambitie niveau. Met andere woorden een (potentieel) A-bedrijf met allure en veelal internationale ambities. Na meer dan 15 jaar bij Randstad en ABN AMRO in management posities te hebben gewerkt, heeft zij per 1 november 2011 Wynia & Co opgericht. Een strategisch adviesbureau op het snijvlak van HR en Inkoop.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in de flexmarkt? 
Regelmatig werk ik voor bedrijven die Wynia & Co inhuren om hun flex in te kopen, te optimaliseren en te organiseren. Van marktplaats tot MSP.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de Staffing Awards?
Een aantal jaren geleden heb ik Brightbox HR opgezet. Een bedrijf dat de eerste onafhankelijke marktplaats op de markt heeft gebracht. Klanten van het eerste uren waren UWV, Havenbedrijf Rotterdam, de NS en 25 gemeenten. Samen met UWV heeft Brightbox in 2010 de Berenschot Dutch Sourcing Award gewonnen voor dit concept. Inmiddels zijn er meer dan 200 marktplaatsen in Nederland operationeel bij zowel de private als de publieke sector.

Bij de Staffing Awards ontvangen deelnemende organisaties online referenties van zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Heel erg belangrijk. Deze transparantie is geheel van deze tijd en door deze feedback kan er een continue verbetering en innovatie plaatvinden.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor bedrijven in de flexmarkt?
Zonder input geen verbetering. Daarom is het van essentieel belang om de feedback loup goed te regelen. Dat betekent niet alleen de input verzamelen echter het belangrijkste is om er iets mee doen. De bedrijven die er niet mee doen verliezen [op den duur] de aantrekkingskracht van toptalent en goede kandidaten.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?
Van essentieel belang om te blijven verbeteren.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens u voldoen?
Het verschil maken, ambitieus zijn en lef tonen om nieuwe wegen te bewandelen om de flexmarkt te verbeteren.

Waarop gaat u (extra) letten tijdens het juryberaad van de Staffing Awards?
Op innovatieve oplossingen die zowel voor bedrijven als voor kandidaten zaken verbeteren, versnellen, versimpelen en transparant maken.

Heeft u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?
Blijf innoveren en luisteren naar alle spelers in de markt. Er valt nog een hoop te verbeteren. Wees niet bang om te veranderingen door te voeren! Experimenteer!