Optie 1 uitgelicht

Intermediairs tot Beste Werkgever uitgeroepen

De Awards voor Beste Werkgevers 2017-2018 zijn bekendgemaakt. Hierbij beoordelen de medewerkers hun werkgever. De organisaties die het beste scoren zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Alle winnaars mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2017-2018’ noemen. Er zijn maar liefst drie flexbureaus in de prijzen gevallen!

Aan de Awards deden 499 organisaties mee in 19 verschillende categorieën, waarvan bijna de helft zich nu Beste Werkgever mag noemen. In de sector Zakelijke dienstverleners – die gemiddeld een 6,88 scoorde – zijn 31 Beste Werkgevers gekomen. Hierbij staan drie flexbureaus: Pharmalead, YoungCapital en AB Midden Nederland.

Nieuw keurmerk

Volgens Guido Heezen, oprichter van Effectory, is dit een beloning voor alle werkgevers die het beste voor hebben met hun medewerkers: “Wij belonen goed werkgeverschap al vijftien jaar, maar sinds dit jaar doen we dat voor het eerst in de vorm van een officieel keurmerk. Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen. Dit maakt leuke werkgevers zichtbaar voor talent.”

Voordelen

Het keurmerk zorgt onder andere voor meer sollicitanten, meer betrokkenheid van de werknemers, productievere werknemers en er is meer ruimte voor suggesties en ideeën om te innoveren. Op die manier helpt het de organisatie om talent te behouden en zo concurrenten voor te blijven.