Optie 1 uitgelicht

Bitcoinvaardigheden gevraagd

De vaardigheid die steeds vaker door opdrachtgevers gevraagd wordt van de zzp’er, is kennis van bitcoins. Dit staat bovenaan de lijst van snelst groeiende skills in de Verenigde Staten. Zelfstandigen zien het belang ervan in om hun kennis van de cryptocurrency up-to-date te houden.

Deze lijst wordt ieder kwartaal uitgebracht door een online uitzendbureau. De vaardigheden die in deze lijst hoog uitkomen worden gezien als voorspeller van de toekomstige trends op de arbeidsmarkt.  Volgens jaarlijks onderzoek van de Freelancers Union groeit het aantal freelancers in de Verenigde Staten namelijk drie keer zo snel als de rest van de arbeidsmarkt.

Cryptocurrency

Er worden in totaal 20 vaardigheden genoemd in de lijst. Alle vaardigheden in de top 10 zijn met meer dan 300% gegroeid vergeleken met voorgaande periode. De hype rondom de cryptocurrency blijkt dus nog niet te verdwijnen als we de lijst mogen geloven.

Zelfstandige versus werknemer

Zelfstandig professionals bereiden zich veel beter voor op de toekomst dan mensen die in loondienst zijn. 65% van de zelfstandigen zeggen altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op hun vakgebied. Ook zorgen ze ervoor dat ze hun eigen vaardigheden blijven ontwikkelen, zodat ze voorbereid zijn op veranderingen binnen hun vakgebied.

Veel zzp’ers zorgen er daarom voor dat ze kennis vergaren over de bitcoin. Zij zien de cryptocurrency als een belangrijke ontwikkeling, waar zij van op de hoogte moeten zijn. Ondanks dat de prijs van de bitcoin weer daalt, blijft de vraag naar bitcoinvaardigheden toenemen. Dit kan verklaard worden door de wens om zelf een cryptocurrency te ontwikkelen.