Optie 1 uitgelicht

Creëer de perfecte recruiter experience door slim te zoeken

Een goede candidate experience is een van de grote trends op hr- en recruitmentgebied. Het is immers een van de visitekaartjes van het bedrijf. Maar laten we ook eens naar de andere kant kijken: hoe zit het met de recruiter-ervaring?

Een waardevolle talentpool

Recruiters zijn vaak veel tijd kwijt aan administratieve zaken, zoals handmatige data-invoer. Zonde! Die tijd gebruik je natuurlijk liever voor de essentie van recruiten: het vinden van die ene juiste kandidaat voor je openstaande vacature. Innovatieve technologie kan daarbij helpen. Bij Textkernel ontwikkelen we geavanceerde cv parsing technologie, waarmee je eenvoudig een gestructureerde, doorzoekbare database creëert. Of kandidaten nu solliciteren met een social media-profiel, of een cv uploaden vanaf hun pc, laptop of vanuit de cloud: de gegevens worden automatisch verwerkt. Zo creëer je eenvoudig een waardevolle talentpool, zonder moeite voor jou of de sollicitant. Met de Apply-with widget kunnen kandidaten zelfs altijd en overal gemakkelijk solliciteren vanaf een mobiel apparaat. Dit draagt ook bij aan een goede recruiter-ervaring: die ene perfecte kandidaat voor jouw vacature haakt niet meer af vanwege een lang of moeizaam aanmeldproces.

Het vinden van die ene kandidaat

Met een waardevolle database alleen ben je er natuurlijk nog niet. Want hoe vind je nu die ene kandidaat die een goede match zou kunnen zijn met jouw vacature? Slimme zoeksoftware zorgt ervoor dat je de juiste resultaten vindt op basis van betekenis, in plaats van wat je intypt. Textkernel specialiseert zich daarin met semantische zoektechnologie.

3 zoekwoorden = zoeken met meer dan 60 termen

Stel je zoekt een Java developer. Dan wil je bij het intikken van ‘Java’ ook echt een specialist vinden met Java skills en geen kandidaten die bijvoorbeeld wonen op het Java-eiland of als verkoper hebben gewerkt bij Java thee enco. Semantische zoektechnologie begrijpt cv’s en geeft je alleen die kandidaten die relevant zijn voor jouw zoekopdracht. Bovendien helpt Textkernel’s technologie je met synoniemen: zoek je een Java developer dan weet de software dat je misschien ook kandidaten zoekt die Java ontwikkelaar of Java software engineer in hun functietitel hebben staan. Dit bespaart je tijd op het bedenken van alle relevante termen en hiermee haal je de meest relevante kandidaten naar boven die je anders wellicht gemist had. Met de semantische zoektechnologie van Textkernel kun je zo met het intypen van slechts 3 zoektermen, op wel meer dan 60 termen zoeken. Probeer dat maar eens handmatig!

Geen geschikte kandidaten in je eigen database? Je kunt tegelijkertijd zoeken in externe databases als Monsterboard, LinkedIn en andere grote vacaturesites en social media. Kennis van Boolean Search is niet nodig, de technologie zet je zoekopdracht automatisch om en helpt je snel en gemakkelijk de juiste kandidaten te vinden.

Goede kandidaten gevonden en je vacature ingevuld of je opdrachtgever blij gemaakt met die ene perfecte kandidaat? Missie geslaagd! Maar wat doe je met de andere interessante kandidaten die je hebt gevonden? Met Textkernel’s geavanceerde matching technologie kun je de profielen weer koppelen aan de best passende functies. Met Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor de arbeidsmarkt, kun je je kandidaten zelfs eenvoudig matchen met openstaande vacatures in de markt. Zo kun je snel en effectief meerdere vacatures invullen.

Een goede recruiter-ervaring = goede kandidaat-ervaring

Textkernel’s technologieën besparen tijd op data-invoer en helpen je met zoeksuggesties waardoor geen geschikte kandidaat meer in je database zoekraakt. Daarmee creëren we de perfecte recruitment-ervaring. En dat helpt niet alleen recruiters; ook de kandidaten! Kandidaten worden beter gevonden en gekoppeld aan voor hen relevante banen. Een goede recruiter-ervaring = goede kandidaat-ervaring!