Optie 1 uitgelicht

Hoe data-analyse kan helpen in recruitmentproces

Acquisitie-strategie aanscherpen en specifieke wervingsactiviteiten ondernemen

Data-analyse blijft in 2017 belangrijk, ook in recruitment. Het levert je bijvoorbeeld waardevolle inzichten in ontwikkelingen op de online vacaturemarkt, maar toont ook wie welke vacatures publiceert, voor welke banen en in welke sector er veel vraag is naar nieuwe medewerkers. Hoe haal je uit die enorme berg data snel en eenvoudig informatie die meteen bruikbaar is de praktijk? En wat kun je er allemaal mee?

Laten we eens kijken naar een recent praktijkvoorbeeld. Een van onze klanten beheert een portal met banen in Nederland, gericht op internationaal talent. Ze wilden graag weten vanuit welke landen er binnen hun portal geklikt werd op IT-vacatures. Want hoewel het marktaandeel voor IT-vacatures in het derde kwartaal van 2016 licht is gedaald, is het met 11,3% marktaandeel nog steeds de grootste beroepsklasse.

We bekeken data van de maand september uit deze specifieke portal. Eerst naar vacatures in het algemeen, vervolgens zoomden we in op IT-vacatures. Bij dat laatste zagen we een aantal opvallende verschuivingen. In de IT-top 5 komt namelijk een aantal landen voor dat hoog scoort bij kliks op IT-vacatures, maar minder hoog bij kliks op vacatures in het algemeen. Brazilië bijvoorbeeld staat op plaats 17 in de algemene toplijst, maar als het gaat om IT-vacatures stijgt Brazilië naar een tweede plaats. Rusland staat op plaats 19, maar kijken we naar kliks op IT-vacatures dan staat Rusland op de vierde plaats. Net buiten de top 5 maar relatief hoog in de toplijst kliks op IT-vacatures staan Portugal en Israël (respectievelijk plaats 6 en 8). Meer weten over dit onderzoek? Lees het volledige artikel.

Deze informatie kan bijvoorbeeld helpen specifieke wervingsactiviteiten te ondernemen of je acquisitie-strategie aan te scherpen. Bovendien weten we aan de hand van data dat IT nog steeds de grootste beroepsklasse is, kunnen we de historische ontwikkeling ten aanzien van het aantal vacatures in kaart brengen, zien waar deze vacatures open staan en bijvoorbeeld welke functie-eisen worden gevraagd. Handig als je geschikte kandidaten hebt met een bepaald profiel of als leadgeneratie voor nieuwe opdrachten!

Jobfeed, Textkernel’s Big data tool voor de online arbeidsmarkt, zoekt dagelijks geautomatiseerd het internet af naar nieuwe vacatures. Met behulp van web mining en document understanding kunnen alle vacatures gevonden op het web worden gestructureerd, gecategoriseerd en doorzoekbaar worden gemaakt. Die informatie is vervolgens eenvoudig te doorzoeken in de gebruiksvriendelijke interface van Jobfeed. Zo kun je waardevolle informatie uit Jobfeed eenvoudig gebruiken voor bijvoorbeeld arbeidsmarktanalyse, inzicht in activiteiten van concurrenten en leadgeneratie.

Andere voorbeelden van wat we met het analyseren van data doen zijn bijvoorbeeld onze jaar- en kwartaalanalyses van de online arbeidsmarkt. Altijd al willen weten welke werkgevers op zoek zijn naar guru’s en eindbazen? Lees dan eens dit stuk over opvallende functietitels.