Optie 1 uitgelicht

Onafhankelijke kwaliteitsmeting via geverifieerde referenties in de flexmarkt

BEEMSTER – Een nieuwe editie van de Staffing Awards is gelanceerd in Nederland. Met deze verkiezing wordt de kwaliteit gemeten van de meer dan 8.000 organisaties binnen de Nederlandse flexmarkt. Het is de derde keer dat de verkiezing wordt georganiseerd, en daarmee is het de langstlopende verkiezing op haar gebied. Op basis van referenties van klanten en kandidaten, een online vragenlijst voor de organisatie en een video-interview met de directie wordt de ranglijst door een gerenommeerde jury bepaald. Er worden Staffing Awards uitgereikt op basis van hoofdactiviteit, aantal medewerkers en omzetniveau.

“Het verzamelen van referenties is een vorm van gratis marketing, een ideale manier voor een intermediair om zich te onderscheiden,” aldus Jeroen Sakkers, met Victor Mundi initiatiefnemer van de Staffing Awards. “Uit onderzoek blijkt dat online referenties voor zowel een hogere omzet als een hogere marge kan zorgen bij intermediairs.” Ieder bedrijf dat actief is in de flexmarkt, ofwel de staffing industry, kan genomineerd worden voor de Staffing Awards. Het is echter wel zaak dat het betreffende bedrijf een tussenpartij betreft die voor de twee kanten in de flexmarkt werkt: de klant (inlener, opdrachtgever) en de kandidaat (sollicitant, payroll- of uitzendkracht, gedetacheerde, (z)zp’er, freelancer of interim professional). “Hiermee heeft een verbreding van het deelnemersveld van de Staffing Awards plaats gevonden. Nu worden ook payrollbedrijven, werving- en selectiebureaus en uitzendbureaus toegelaten tot de verkiezing,” vertelt Sakkers.

Onafhankelijke kwaliteitsmeting

De jury van de Staffing Awards onderzoekt jaarlijks de beste organisaties die als tussenpartij fungeren voor enerzijds de klant (inlener, opdrachtgever) en de kandidaat (sollicitant, payroll- of uitzendkracht, gedetacheerde, (z)zp’er, freelancer of interim professional). Jaarlijks beoordelen tienduizenden opdrachtgevers, inleners, klanten, professionals, uitzendkrachten en zzp’ers genomineerde intermediairs. Iedere referentie die binnenkomt, wordt door Ratecard, een onafhankelijke, derde partij handmatig geverifieerd op basis van een data-analyse waarbij gekeken wordt naar de referent, de te beoordelen intermediair en de inhoud van de referentie zelf. Hierdoor is een onafhankelijke kwaliteitsmeting gegarandeerd en ontstaan betrouwbare cijfers. De volgende criteria worden door de jury van de Staffing Awards onderzocht en uitgevraagd, en door Ratecard geverifieerd:

– Algemene klanttevredenheid – Algemene kandidaattevredenheid – Net Promoter Score (NPS) – Registratie en/of intake – Kwaliteit van dienstverlening – Prijs-/kwaliteitverhouding – Waarmaken van belofte(n) – Support

Benchmarkonderzoek

“Met deze Staffing Awards willen we de kwaliteit van de flexmarkt naar een hoger niveau brengen. Het is daarvoor niet alleen noodzakelijk om een onafhankelijke kwaliteitsmeting te doen en een ranglijst te publiceren, maar het is ook nodig om deelnemende bedrijven inzage te geven in hun verbeterpunten,” aldus Sakkers. Intermediairs die meedoen, hebben toegang tot hun referenties, kunnen hierop reageren, kunnen relaties uitnodigen om hen te beoordelen, en hebben uitgebreide, real-time benchmarkmogelijkheden door in te loggen op Ratecard, de onafhankelijke vergelijkingssite voor de flexmarkt. De Staffing Awards zijn gebouwd op basis van een verregaande integratie met Ratecard, en jaarlijks wordt voor een bepaalde periode gekeken naar de referenties die bedrijven binnen de flexmarkt op of via dit platform hebben verzameld.

Feestelijke uitreiking

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid op donderdag 19 januari 2017 van 13:00 tot 17:00 uur bij Postillion Hotel Amsterdam worden de Staffing Awards uitgereikt op basis van hoofdactiviteit, aantal medewerkers en omzetniveau. Er wordt een exclusieve lunch geserveerd en dit is volledig kosteloos voor alle deelnemende organisaties, partners, juryleden, sprekers en journalisten. Niet-genodigden kunnen alleen tegen betaling van €295,- per persoon aanwezig zijn. De Staffing Awards worden mogelijk gemaakt door de volgende partners die de flexmarkt een warm hart toedragen: Carerix, LinkedIn, Oger, Postillion en Ratecard.

Over Victor Mundi

De Staffing Awards worden dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd door VictorMundi B.V., de initiatiefnemer van de verkiezing. Daarmee is deze verkiezing de langstlopende op haar gebied in de Nederlandse flexmarkt. Victor Mundi is tevens initiatiefnemer van de Client Awards, waarbij wordt gekeken hoe opdrachtgevers omgaan met hun flexibele inhuur, en de Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards), waarbij wordt gezocht naar de beste freelancer of zzp’er van Nederland.