header blog

Meer omzet, met minder kandidaten?

Dat er schaarste is aan goede kandidaten behoeft al lang geen toelichting meer. De spanningsmeter van het CBS staat inmiddels al weer een vol jaar op ‘gespannen’. Ook worden er weer flink vacatures gepost: ruim 4 miljoen advertenties in het derde kwartaal, zo bleek uit cijfers van Jobfeed.

Een schat aan informatie

Maar schaarste aan goede kandidaten betekent niet automatisch dat je als recruiter meer kandidaten nodig hebt. Want waarom niet meer doen met de kandidaten die je al kent?

Je kunt natuurlijk nooit alle kandidaten onthouden waar je ooit mee hebt gesproken. Gelukkig kan de juiste technologie je hier een handje helpen. Door je eigen database goed doorzoekbaar te maken en de juiste zoektechnologie in te zetten kun je een schat aan waardevolle informatie boven water krijgen en meer halen uit je sourcinginspanningen.

Plaats al je kandidaten

Stel, je introduceert 3 goede kandidaten bij je opdrachtgever. Uit je eigen database of extern gesourced. Een van hen krijgt de baan, wat doe je daarna met die andere twee ‘zilveren medaille’ kandidaten? Met behulp van data over de online vacaturemarkt kun je voor die kandidaten heel eenvoudig en snel andere passende vacatures in de markt vinden, bij klanten maar ook bij prospects.

Bied je kandidaten meer

Schaarste op de arbeidsmarkt betekent ook dat jij misschien niet de enige bent die met jouw topkandidaat in gesprek bent. Door handig gebruik te maken van data over de online vacaturemarkt help je jouw beste kandidaten niet aan één, maar aan meerdere interviews. Bij klanten of bij prospects. Zo maak je niet alleen je kandidaten blij (en een blije kandidaat is de beste reclame!), maar vergroot jij ook nog eens je business.

Een sneak preview hoe Jobfeed je hierbij kan helpen? Bekijk ook eens ons webinar ‘Meer omzet, met minder kandidaten’.