header blog

Over welke kwaliteiten beschikken de beste recruitment software?

Waar vind je onafhankelijke beoordelingen over applicant tracking systemen? Lees hier hoe je de beste recruitment software kiest voor jouw organisatie. Wat is de beste recruitment software? En waar vind je onafhankelijke reviews over applicant tracking systemen? In dit blog alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken.

De staffingbranche zit middenin een technologische revolutie. Dit is iets goeds – 81% van de recruitment professionals geeft namelijk aan dat digitale transformatie hun organisatie kan helpen. Dit komt met name doordat er nu meer opties zijn dan ooit om effectiever en productiever te worden.
Maar de mogelijkheden voor recruitmentbureaus kunnen overweldigend zijn. In dit blog behandelen we de belangrijkste functionaliteiten van de beste recruitment oplossingen. Daarnaast geven we tips over welke sites je kunt bezoeken voor onafhankelijke reviews over staffing technologie.

Wat hebben de beste recruitment software oplossingen?

Het saaie antwoord is dat een goed recruitmentsysteem afhangt van de behoeften van jouw bureau. Maar een aantal functionaliteiten zijn een must voor ieder bureau om productiever en effectiever te worden. Zorg ervoor dat je investering de volgende functionaliteiten heeft.
1) Functioneel en flexibel
Het gesprek over recruitment software begint en eindigd vaak bij een applicant tracking systeem (ATS) – het belangrijkste systeem voor ieder recruitmentbureau. Een applicant tracking systeem automatiseert je recruitment en staffing processen en biedt een centraal verzamelpunt voor kandidaat data – inclusief cv’s en sollicitaties. Een ATS is gebouwd om je te helpen bij het beheren van iedere stap in het recruitmentproces. Van sollicitatie tot plaatsing.

Ondanks dat de beste applicant tracking systemen gebouwd zijn met de behoeften van een recruitmentbureau in het achterhoofd, is geen enkele oplossing op maat gemaakt voor de unieke behoeften van jouw organisatie. Die behoeften zullen hoogstwaarschijnlijk ook veranderen terwijl je bedrijf groeit.

Ga op zoek naar een ATS dat mee kan groeien met jouw bedrijf en zich aanpast naar jouw behoeften. Een effectieve manier waarop een leverancier dit kan doen is met een ecosysteem voor partners. Met een robuuste marketplace met partners, kun je iedere integratie toepassen die past bij jouw behoeften. Hierdoor bespaar je geld op diensten en integraties die niet nodig zijn voor jouw bedrijf.
2) User Experience (UX)
De meeste Applicant Tracking Systemen lijken niet op elkaar. De uitstraling en het gebruik van een ATS kan van grote invloed zijn op het succes van een recruitmentbureau. Hierdoor is het belangrijk om na te gaan of het recruitmentplatform gebruiksvriendelijk is. Een reden waarom UX belangrijk is? Het heeft impact op je onboarding-tijd: 33 procent van de bureaus geeft aan dat het meer dan vier maanden duurt totdat recruiters nieuwe software effectief kunnen gebruiken.

Zorg ervoor dat je de user interface van een recruitment software oplossing nauwkeurig bekijkt op een computer en op een mobiel. Recruiters zijn vaak onderweg, dus een gemakkelijk ATS met een volledige mobiele functionaliteit is een must.
3) Workflow Management
De recruitment lifecycle is genuanceerd en complex. Zonder goede structuur kan het voorkomen dat belangrijke stappen worden overgeslagen. Een ATS biedt een dashboard met een overzicht om iedere stap in het proces te beheren – van het invoeren van een vacature tot aan het plaatsen van een kandidaat.

Het juiste ATS zal je huidige workflow verbeteren zonder het opnieuw uit te vinden. Het liefst in combinatie met best-practices uit de branche. Dit maakt het makkelijker voor nieuwe gebruikers om het ATS op de juiste manier te adopteren en worden ze sneller en efficiënter

Naar welke functionaliteiten moet ik kijken bij een recruitmentsysteem?

De meeste recruitment software oplossingen zijn gevuld met functionaliteiten, maar welke daarvan gebruik je dagelijks? De behoeften van ieder recruitmentbureau zijn uniek, maar we hebben aan Bullhorn klanten gevraagd welke functionaliteiten zij het meeste gebruiken. Hier zijn drie belangrijke functionaliteiten:

1) Notities
De mogelijkheid om notities toe te voegen aan een candidate record na het eerste gesprek of tweede interview helpt je om georganiseerd te blijven. Daarnaast helpt het je team om inzicht te krijgen in de status van jouw kandidaten.
2) Tearsheets
Tearsheets zijn een goede manier om je records te ordenen op basis van acties, zoals ‘Top Sales Kandidaten’ of ‘Machinisten—Klaar om te starten’. Dit zorgt ervoor dat je direct actie kunt ondernemen.
3) Favoriete zoekopdrachten
Je zult vanzelf gewend raken aan de zoekfunctionaliteit van ieder recruitmentsysteem wat je gebruikt, maar dat betekent niet dat je iedere keer je zoekopdrachten opnieuw moet opzetten. Door zoekopdrachten op te slaan als favorieten in een list-view bespaart tijd. Je hoeft niet meer iedere keer een nieuwe zoekopdracht op te zetten wanneer je bepaalde informatie nodig hebt.

Waar kan ik naartoe voor onafhankelijke reviews?

Dus, wat is nu de beste recruitment software? En waar vind je onafhankelijke reviews over recruitment software? Er is geen tekort aan user-review platformen, maar de besten maken gebruik van een grondig proces om te verzekeren dat de reviews van geverifieerde gebruikers komen.

Hier zijn twee belangrijke organisaties voor reviews over recruitment software:
Recruitmentsystemen.nl
Sinds 2008 biedt Recruitmentsystemen.nl een onafhankelijk overzicht van aanbieders op het gebied van recruitmentsystemen. De site informeert werkgevers, detacheerders en bureaus over de verschillende leveranciers die in Nederland op de markt zijn. In september 2014 is de site compleet vernieuwd en uitgebreid met onder meer een Kennisbank en Vergelijker.
Capterra
Capterra beheert gescreende recensies van echte gebruikers. Capterra rangschikt ATS-oplossingen op populariteit, gebruikersvriendelijkheid en gemiddelde score.
Je kunt ook filteren op functies, zoals bijvoorbeeld onboarden, candidate tracking en workflow-management, om de software te vinden die aan de specifieke behoeften van je bedrijf voldoet.

Succes met je recruitment software reis! Voor meer informatie over iedere stap van het ATS selectieproces, ga je naar onze ATS Aankoopgids. Hier vind je alle benodigde informatie om de juiste beslissing te maken.