header blog

Omzet staffing industrie blijft naar verwachting groeien

De staffing industrie heeft in 2017 wereldwijd een omzet behaald van naar schatting 461 miljard dollar. Dat blijkt uit de Global Staffing Industry Market Estimates and Forecast: May 2018 Update”, uitgegeven door Staffing Industry Analysts (SIA).

De Verenigde Staten, Japan en Groot-Brittanië nemen samen het grootste deel van deze omzet voor hun rekening. Verder blijkt dat de top 17 landen goed waren voor 90% van de totale omzet in de staffing industrie.

SIA voorspelt dat de omzet wereldwijd dit jaar met 7% zal groeien en volgend jaar met 6%, ervan uitgaande dat de valuta constant blijft. Volgens de verwachtingen zal geen enkele markt achteruitgaan. Er wordt zelfs voorspeld dat 7 van de 17 grootste markten met dubbele cijfers zullen groeien.

Verschil in regio’s

Met name in Japan, China, India en een aantal Europese markten is er sprake van een sterke groei. Daarbij vergeleken groeit de omzet in de Verenigde Staten en Groot-Brittanië wat langzamer, geeft Tony Gregoire van SIA aan. Als we naar de regio’s kijken, is EMEA goed voor 191 miljard (41% van de wereldwijde omzet), wat dit de regio met de hoogste omzet maakt. Alleen Europa al zorgt voor 180 miljard aan omzet.

De Verenigde Staten heeft de grootste staffing markt. Naar verwachting zal de groei in dat land in 2018 versterkt worden naar 4%, ten opzichte van 3% in 2017. SIA verwacht dit jaar een groei van maar liefst 10% in Japan, de een-na-grootste staffing markt. Groot-Brittanië moet het dit jaar volgens hen doen met een groei van 2%, hetzelfde als vorig jaar.

Hier kun je het volledige rapport van SIA lezen over de verwachtingen en vooruitzichten van de staffing industrie.