Optie 1 uitgelicht

Rapport over trends en ontwikkelingen in de recruitmentbranche

Wat brengt 2018 de recruitmentbranche in Belgie en Nederland? Het rapport dat Bullhorn uit heeft gebracht werpt een inspirerende blik op de lokale recruitmentbranche. Hoe zullen de financiën eruit gaan zien? Waar liggen de prioriteiten komend jaar, wat worden de belangrijkste uitdagingen en welke technologische ontwikkelingen zullen er plaats gaan vinden?

Het rapport van Bullhorn is gebaseerd op hun wereldwijde onderzoek onder ruim 1900 respondenten. Het biedt een aantal opvallende resultaten. Men maakt zich bijvoorbeeld niet zo druk over de Brexit, maar juist wel over de krapte op de arbeidsmarkt: maar liefst 91% maakt zich zorgen over een schaarste aan talent.

Klanttevredenheid indicator succes

De belangrijkste KPI is klanttevredenheid. Kandidaattevredenheid neemt de tweede plaats in. Recruitment professionals in Nederland en België delen in het rapport hun meest succesvolle of originele tactieken om de kandidaattevredenheid te verhogen.

Hoe positief zijn de vooruitzichten?

Professionals in de arbeidsbemiddeling zijn erg positief over de toekomst: 87% verwacht in 2018 meer omzet te behalen dan het voorgaande jaar. Bijna een kwart verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 25%. Geen van de respondenten geeft aan een daling in de omzet reëel te achten.

Nieuwe privacywetgeving

Het rapport van Bullhorn laat ook zien wat de recruitmentbranche verwacht van de GDPR. Wat voor impact zal deze nieuwe privacywetgeving hebben en zijn de Nederlandse en Belgische organisaties hier al klaar voor?

Ten slotte geven de respondenten prijs wat volgens hen “the next big thing” gaat worden voor de komende vijf jaar in de recruitmentbranche.

Verder lezen over deze en meer interessante inzichten? Download het rapport hier gratis om alle resultaten te bekijken.