Optie 1 uitgelicht

Whitepaper OTYS

‘AVG in de recruitmentbranche’

Er bestaan veel vragen onder mensen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De nieuwe privacywet heeft veel invloed op de recruitmentbranche. Het is dan ook van belang dat men zich hier goed in verdiept. Naar aanleiding van alle vragen over de AVG-wetgeving heeft OTYS een whitepaper opgesteld om een zo volledig mogelijk antwoord te geven op alle vragen die vanuit de recruitmentbranche bij hen terecht zijn gekomen.

Met ingang van 25 mei 2018 vervangt de AVG de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG-wetgeving is op iedereen van toepassing die met persoonsgegevens werkt. Het whitepaper geeft een zo compleet mogelijk overzicht over de gevolgen van de AVG-wetgeving in de recruitmentbranche. Hierin kun je alles lezen over bijvoorbeeld bewaartermijnen, verwerkersovereenkomsten en documentatieplicht. Er zal antwoord worden gegeven op vragen als ‘Wat moet ik met mijn huidige database?’ Daarnaast wordt verteld wat je van OTYS kunt verwachten en welke maatregelen je organisatie moet treffen om voorbereid te zijn op de wijziging van 25 mei.

Gezien vanuit recruitmentbranche

Het document is geschreven vanuit het oogpunt van de recruitmentbranche en de software van OTYS. Dit betekent dat er wellicht nog andere vlakken zijn waarop de AVG van toepassing is, die niet in het whitepaper worden genoemd. Houd hier dus rekening mee. Verdiep u goed in de nieuwe wetgeving, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Klik hier om het whitepaper te downloaden.