Optie 1 uitgelicht

Winnaar gekozen uit 384 organisaties op basis van 21.000 referenties

 BEEMSTER – Mekano Industrial uit Boxtel is bij de Staffing Awards uit 384 deelnemende organisaties verkozen tot beste intermediair van Nederland. De kwaliteit van deelnemende organisaties is gemeten op basis van de referenties van meer dan 16.200 zzp’ers en 4.800 opdrachtgevers met transparantie, tarief en betalingstermijn als belangrijkste criteria.

Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat transparantie, tarief, betalingstermijn, marges en bereikbaarheid de vijf belangrijkste criteria zijn van ‘Goed Intermediairschap’. Deze criteria zijn aan zowel zzp’ers als opdrachtgevers voorgelegd, naast vragen over de algemene tevredenheid en de waarschijnlijkheid tot aanbeveling. Mekano Industrial scoort gemiddeld bij zowel zzp’ers als opdrachtgevers een 8,6 en een Net Promoter Score (NPS) van respectievelijk 83,5 en 92,9. Hiermee zijn ze voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste zzp-intermediair van Nederland.

De top 10 van de Staffing Awards ziet er als volgt uit:

  1. Mekano Industrial
  2. Harvey Nash
  3. WIBA IT
  4. FinanceFactor
  5. B-street
  6. QTC Recruitment
  7. Jellow
  8. Pro-Act IT
  9. AXS Freelance
  10. TCP

Belangrijkste acquisitiekanaal

 “Zzp’ers voorzien in de flexibele arbeidsbehoefte van bijna iedere organisatie en overheidsinstelling. Grote opdrachtgevers regelen de inhuur veelal via een intermediair, waardoor het intermediair een belangrijke partner en het belangrijkste acquisitiekanaal is van de één miljoen zzp’ers die Nederland kent. Mekano Industrial heeft voor het tweede jaar op rij bewezen zowel zzp’ers als opdrachtgevers zeer succesvol te helpen,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de Staffing Awards.

Sakkers vervolgt: “Bijna zeven op de tien (68%) zzp’ers die zich bij een intermediair heeft ingeschreven, heeft het afgelopen jaar een opdracht gescoord via dit kanaal. Gemiddeld is de zzp’er aangesloten bij 3,6 intermediairs en 3,4 marktplaatsen, waardoor het belangrijk is de kwaliteit van deze partijen te meten. Door de kwaliteitsmeting zal de zzp-markt van zzp’ers, opdrachtgevers en intermediairs eerder volwassen worden en kunnen negatieve uitzonderingen en uitwassen zoveel mogelijk voorkomen worden.”

Onzekerheid

Vanwege de afschaffing van de verklaring arbeidsrelatie (VAR) en de invoering van de modelcontracten voor zowel zzp’ers en opdrachtgevers door staatssecretaris Wiebes, heerst er echter veel onzekerheid onder zzp-intermediairs. Door het verzwijgen van de rol van het intermediair, lijkt deze buitenspel gezet te worden door Wiebes. “Hiermee dreigen honderdduizenden zzp’ers die hun acquisitie via deze intermediairs uitbesteden of hierbij worden geholpen, gedupeerd te worden. Dit kan niet de bedoeling zijn van de staatssecretaris, wij verwachten dan ook op korte termijn opheldering,” zegt Sakkers.

Feiten, cijfers en uitreiking

In de onderstaande presentatie vindt u de Staffing Awards 25 met de vijfentwintig hoogst geplaatste intermediairs uit Nederland in 2015, de belangrijkste criteria van “Goed intermediairschap” en een sfeerimpressie van de uitreiking bij Postillion Hotel Dordrecht: