Optie 1 uitgelicht

Jurylid Luc van der Voorn

“Ik zou graag een écht innovatieve partij zien, die de boel eens flink opschudt”

Jurylid Luc van der Voorn

Luc van der Voorn, Solutions Consultant bij Bullhorn

Graag stellen wij u voor aan Luc van der Voorn, Solutions Consultant bij Bullhorn. Bullhorn is marktleider op het gebied van CRM- en bedrijfsvoeringssoftware voor de wervingsindustrie. Het platform helpt meer dan 8.000 bedrijven met de werving en selectie van personeel.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in de flexmarkt?
Binnen mijn functie bij Bullhorn ben ik continu bezig de intermediairs van onze klanten een ongelooflijke klant/kandidaat ervaring te laten leveren door ze o.a. optimaal gebruik te laten maken van technologie. Meer dan 8.000 klanten vertrouwen op het cloudgebaseerde platform van Bullhorn om sales te stimuleren, dienstverlening naar een hoger niveau te brengen en het recruitmentproces van A tot Z te stroomlijnen.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de Staffing Awards?
Als trotse sponsor van de Staffing Awards mag Bullhorn een jurylid afvaardigen. Via die weg ben ik gevraagd om plaats te nemen in de jury. Dat doe ik graag, omdat ik het interessant vind om met andere professionals in de branche te kijken naar de bureaus die zich het sterkste ontwikkelen.

Verder verwacht ik dat mijn ervaring in verschillende functies aan de bureauzijde en nu aan de technische kant van de markt een leuke kijk kan toevoegen binnen de jury.

Bij de Staffing Awards ontvangen deelnemende organisaties online referenties van zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Referenties spreken de waarheid. Niemand gelooft meer in ‘wij van WC-eend’. Wat mij betreft zijn positieve referenties zeer waardevol, misschien wel waardevoller dan veelgebruikte en dure marketingkanalen als televisiereclame of digital advertising. Maar ook negatieve referenties zijn belangrijk, daar moet je van leren om je dienstverlening nog beter te maken.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor bedrijven in de flexmarkt?
Deze zouden integraal deel uit moeten maken van het verbeterproces binnen de organisatie. Idealiter is er een dedicated persoon binnen de organisatie die verantwoordelijk is voor dit proces. Traditioneel is dit een kwaliteitsmanager en dat is prima om de kwaliteit van de dienstverlening tot op een bepaald niveau te waarborgen.

De nieuwere variant, bijvoorbeeld een Chief Happiness Officer, heeft nog veel meer verantwoordelijkheden en kijkt naar alle onderdelen in de organisatie om zowel klant, kandidaat als interne medewerker blijer te maken.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?
Een cliché en dus waar: meten is weten. Wat gaat goed? Wat kan beter? Sturen op feiten en niet op gevoel of aannames. Daar is de markt te complex en te competitief voor.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens u voldoen?
Er zijn natuurlijk meerdere categorieën, maar aan ons de eer om de publieksprijs uit te reiken. Waar de winnaar van de publieksprijs aan moet voldoen? Da’s aan ‘t publiek uiteraard, maar ik zou graag een écht innovatieve partij zien, die de boel eens flink opschudt.

Hebt u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?
Onze branche heeft een belangrijke taak in onze samenleving. Wij zorgen deels voor het gelukkig werkleven van al die mensen die via ons werk krijgen. Daarmee hebben wij niet alleen effect op die mensen, maar ook op de gezinnen van die mensen. Dat is een serieuze verantwoordelijkheid die we samen goed moeten waarborgen. Gelukkig zie ik dat de Staffing bedrijven die dit doen vaak erg succesvol zijn.