header blog

Covebo Group verstevigt positie door overname VNOM

Uitzendbureau Covebo Group versterkt haar positie in de bouw en techniek door technisch bemiddelingsbureau VNOM over te nemen. Daarmee halen zij bovendien specialistische kennis over online recruitment in huis. Dit is de tweede overname van Covebo Group binnen relatief korte tijd: vorig jaar namen zij de Oldenzaalse uitzender Effect Personeelsdiensten over.

CEO van Covebo Group, Henk Buitink, licht de overname toe: “Wij zenden uit in de branches productie, logistiek, bouw en techniek. Drie jaar geleden hebben we de koers ingezet om met name onze bouw- en techniekactiviteiten fors uit te breiden. Dit jaar versterkt de overname van technisch uitzendbureau VNOM de positie van Covebo Group als bemiddelaar in de bouw en techniek.”

Covebo verstevigt positie in binnen- en buitenland

Door de overname van VNOM heeft Covebo Group momenteel ruim 2.500 vaklieden aan het werk in de bouw en techniek. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een grote uitdaging voor werkgevers én uitzendorganisaties. Daarom bemiddelt Covebo Group naast Nederlandse vaklieden inmiddels ook vaklieden uit Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Hongarije en Litouwen. Ondanks uitbreiding naar het buitenland wil Covebo Group ook haar positie in eigen land verstevigen.

Mooie aanvulling

Toen de kans zich voordeed om VNOM over te nemen, twijfelde Buitink geen moment: “VNOM is een snelgroeiende club in exact dezelfde specialismen als Covebo. Ook VNOM focust op bouw en techniek en is ondanks de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt in staat om goede Nederlandse vaklieden te vinden”, vertelt hij.

“De reden ligt voornamelijk in de vooruitstrevende online recruitmentstrategie van VNOM. Deze specialistische kennis is van grote toegevoegde waarde voor de Covebo Group als geheel. Een andere belangrijke drijfveer achter deze overname is het versterken van het aandeel Nederlandse uitzendkrachten binnen Covebo Group. Dagelijks zijn er bijna 7.000 uitzendkrachten werkzaam via uitzender Covebo, waarvan ruim 2.700 Nederlanders. Ten slotte is Rotterdam een mooie groeiregio waar wij als Covebo Group beperkt actief waren. Kortom, genoeg redenen om deze mooie stap te zetten.”

VNOM: online recruitment

Het Rotterdamse VNOM is een snelgroeiende speler in de sectoren bouw en techniek. In 2009 is het bedrijf gestart. Kort daarna is Jos Tunderman als medeaandeelhouder ingestapt. Vanaf dat moment kent VNOM, zelfs in de crisisjaren, een zeer sterke groei. In 2014 is Jos Tunderman enig aandeelhouder geworden. Inmiddels bemiddelt de uitzender, met een verwachte omzet van €25 miljoen in 2018 en 36 interne medewerkers, dagelijks 550 uitzendkrachten. VNOM heeft maximaal ingezet op online recruitment en dat loont. In de huidige krappe arbeidsmarkt weet VNOM momenteel circa 60% te groeien ten opzichte van vorig jaar.

VNOM wil vestigingsnetwerk uitbreiden

Niet alleen Covevo Group heeft profijt van de overname. Buitink geeft aan dat deze wending ook veel voordelen heeft voor VNOM: “VNOM kan direct gebruik maken van het internationale wervingsnetwerk dat wij al hebben én van onze opleidingsmogelijkheden voor leerlingen en vaklieden.

Bovendien worden de regionaal opererende vestigingen van de Covebo Group op verschillende vlakken ondersteund door het Support Center. Bijvoorbeeld op financieel vlak, bij marketingactiviteiten maar ook rondom wet- en regelgeving. Ook het snelgroeiende VNOM kan hier gebruik van maken om de sterke groei te continueren.”

Er wordt dan ook ingezet op een stevig groeiscenario, waarbij VNOM haar vestigingsnetwerk wil uitbreiden. Door de ondersteuning van het Covebo Support Center kan deze groei optimaal gefaciliteerd worden.