Felowfield team

Fellowfield:
“Zorg voor een duidelijke focus”

Graag stellen wij u voor aan Fellowfield, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Fellowfield is een recruitment- en bemiddelingsbureau voor hoogopgeleide professionals (HBO, WO en Postmaster). Zij bemiddelen deze professionals binnen de vakgebieden Finance, Risk, Audit en Data. Ons netwerk aan klanten strekt zich landelijk uit, met een focus op de Randstad en Noord Brabant. Fellowfield werkt met name voor grote (internationale) Corporates, Financiële Instellingen en Accountantskantoren. Persoonlijk contact is belangrijk, humor en eerlijkheid horen daar ook bij. Wij spraken Tim Eerhart, directeur van Fellowfield, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Wij nemen de tijd en moeite om ons echt te verdiepen in de persoon die we voor ons hebben zitten. Niet alleen qua vakinhoudelijke skills, maar met name ook wat een kandidaat zoekt in een nieuwe uitdaging. Alleen op die manier zijn we in staat om voor de kandidaat met succes een passende nieuwe baan of nieuwe interim opdracht te vinden. Uiteraard is de inhoud belangrijk, maar de cultural fit is voor ons minstens zo belangrijk.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Fellowfield is een recruitment- en bemiddelingsbureau voor hoogopgeleide professionals (HBO, WO en Postmaster). Wij bemiddelen deze professionals binnen de vakgebieden Finance, Risk, Audit en Data. Ons netwerk aan klanten strekt zich landelijk uit, met een focus op de Randstad en Noord Brabant. We werken met name voor grote (internationale) Corporates, Financiële Instellingen en Accountantskantoren. Persoonlijk contact is voor ons belangrijk, humor en eerlijkheid horen daar bij. Wij zijn echt te kenmerken als een ‘no-nonsense’ organisatie en leveren wat we beloven.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Door inhoudelijke expertise en een sterke persoonlijke benadering onderscheiden wij ons in de markt. Dit krijgen wij ook teruggekoppeld van onze klanten en kandidaten “dat wij goed begrijpen waar zij naar op zoek zijn”. De oprichters van Fellowfield hebben zelf een achtergrond bij de grote accountantskantoren en hebben verder ruimschoots ervaring opgedaan op project- en interimbasis binnen aansprekende ondernemingen. Door deze werkervaring is Fellowfield enerzijds goed in staat om behoeftes van opdrachtgevers te vertalen in concrete oplossingen. Anderzijds is dit van toegevoegde waarde voor de kandidaat in de begeleiding en ondersteuning naar een nieuwe uitdaging

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Heel belangrijk. Enerzijds doet het ons goed om te horen dat we toegevoegde waarde bieden en dan ook nog op een juiste manier. Maar het is ook belangrijk omdat wij de feedback weer kunnen gebruiken om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Wij zien dit als een kans om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Op een gegeven moment doe je op een bepaalde manier zaken en dan is het toch fijn om feedback/suggesties van buiten af te ontvangen.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Als je weet wat je klanten en kandidaten belangrijk vinden dan kun je pas echt die toegevoegde waarde leveren waardoor je je kunt onderscheiden in de markt.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Een mooie erkenning voor jarenlang hard werken. Uit de reviews op Ratecard blijkt al dat we goed op weg zijn. Het winnen van een Staffing Award zou de ultieme bevestiging zijn. Wij willen niet per se de grootste zijn, wel de beste…

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Probeer zoveel mogelijk feedback te verzamelen van klanten en kandidaten om te weten te komen wat men beweegt zodat je er als organisatie goed op in kan spelen. Zorg daarnaast voor een duidelijke focus waar je ook echt toegevoegde waarde kunt leveren en je kunt onderscheiden.