FF-header

FinanceFactor:
“Na een succesvolle bemiddeling begint de gezamenlijke reis pas echt”

Graag stellen wij u voor aan FinanceFactor, één van de finalisten van de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. FinanceFactor zorgt voor de juiste financiële interim professional op de juiste plek. Wij spraken Albert Allmers, impresario bij FinanceFactor, over het belang van referenties, Candidate & Customer Journey en de mens achter het cv.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft uw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Wij zijn een professionele organisatie die zich, vanuit passie voor de mens en het vak, heeft gespecialiseerd in Interim management, Werving & Selectie en Executive Search binnen de financiële discipline. De “mens” en het drijfverenprofiel van de kandidaat staan centraal. Daarnaast bieden wij onze opdrachtgevers een unieke “Customer Journey” die niet stopt na een succesvolle bemiddeling. Na deze succesvolle bemiddeling begint onze gezamenlijke reis pas echt!

Kunt u ons iets vertellen over uw organisatie en over uw klanten?

Ons streven is de beste intermediaire organisatie voor financiële professionals in Nederland te zijn. Wij stellen de wensen en behoeften van de finance professional ten aanzien van zijn of haar carrière centraal. Net zoals artiesten een impresario inschakelen om hun zakelijke belangen en het verloop van hun carrière te behartigen, willen wij de impresario van finance professionals zijn door hen gedurende hun loopbaan actief te ondersteunen met coaching en advies over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Opdrachtgevers zijn “top” 1500 organisaties in Nederland. Daarnaast zijn wij preferent leverancier binnen de Rijksbrede mantel en mogen wij alle ministeries in Nederland bedienen binnen het perceel Interim Management.

Op welke manier(en) onderscheidt uw organisatie zich van de concurrentie?

Vinden, Volgen, Verbinden en Versterken. Wij vinden mensen via het eerder opgebouwde netwerk dat fungeert als een talentpool. Deze talentpool helpt ons ook bij het vinden van nieuwe finance professionals die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Dit netwerk groeit iedere dag doordat wij de mensen die we plaatsen blijven volgen. Een plaatsing is voor ons niet het einde van het traject, we denken mee over de volgende stap en de lange termijn. We willen er zeker van zijn dat de professional tevreden is over zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en blijven continu een vinger aan de pols houden. Kandidaten kunnen een beroep op ons doen voor advies en coaching. Tenslotte zijn wij de enige organisatie in Nederland die zich volledig focussed op de instroom, doorstroom en uitstroom van de Financieel Professional in Nederland. Hiermee zijn wij de volledige HR schil rondom de Financieel Professional.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor uw organisatie, en doet u hier iets mee?

De input, feedback en de suggesties worden gebruikt om de Candidate & Customer journey binnen onze organisatie voortdurend te verrijken, optimaliseren en daar waar nodig aan te passen. Hiermee creëert FinanceFactor een HPO organisatie met een enorme uniciteit in haar markt.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?

Optimalisatie van dienstverlening, creatie van een HPO organisatie en een onderscheidende reis die onze opdrachtgevers in kandidaten binnen onze organisatie kunnen beleven.

Waarom zou juist uw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Ondanks de enorme kwantitatieve groei, in 2017 wederom 50% ten opzichte van 2016 is FinanceFactor in staat een zeer onderscheidende kwalitatieve dienstverlening in de markt te zetten. Wij benaderen de kandidaat en de opdrachtgever vanuit het principe dat zij er echt toe doen en vanaf het eerste contact met onze organisatie de dienstverlening als een “warm” bad ervaren. Geen CV schuiver maar een organisatie die echt interesse heeft in de “mens” achter de cijfers!

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Disruptie is aanstaande! Focus van de dienstverlening dient echt te liggen op de creatie van een unieke Candidate en Customer Journey.