teamfoto mekano

Mekano Group:
“Practice what you preach”

Graag stellen wij u voor aan Mekano Group, één van de finalisten van de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Wij spraken Monique van Ruremonde, over het belang van referenties, feedback en het nakomen van afspraken.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Hier zijn wij ontzettend trots op! Wij geloven in ‘practice what you preach.’ Onze kernwaarden zijn kwaliteit, snelheid en transparantie en gelukkig horen wij die ervaring terug van onze technische zzp’ers én onze opdrachtgevers.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Mekano is een toonaangevende organisatie voor de invulling van flexibele expertise bij aansprekende nationale en internationale opdrachtgevers in de industrie. Mekano onderneemt met ondernemers en biedt daarbij grip op ondernemersrisico’s voor opdrachtgevers en ondernemende technisch specialisten. Wij bemiddelen dagelijks meer dan 200 zzp’ers bij de -tijdelijke- vraag en aanbod van technisch specialisten.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Het begint met je afspraken na te komen. Als je iets afspreekt, zorg je dat je het nakomt. We bemiddelen op basis van kwaliteit, zonder targets die uitgaan van kwantiteit. Voor elke opdracht stellen wij alleen de beste kandidaat voor. Door uitsluitend te werken met zelfstandig technisch specialisten die exact weten hoe ze moeten ondernemen, zijn wij een unieke speler in de markt. Daarnaast begrijpen wij hoe vervelend het is om na gedane arbeid op je geld te moeten wachten. Daarom betalen wij de zzp’er altijd binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Ontzettend belangrijk! Natuurlijk is het fijn om te horen wat je goed doet, maar zeker de verbeterpunten horen wij graag terug. Het houdt ons scherp in onze dienstverlening en geeft ons de uitdaging die te verbeteren.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Een grote rol. Als we input krijgen waar we tekort komen, dan kijken we of daar ruimte in is om dat aan te vullen. Dit begint met de dialoog aangaan met degene die de input aanlevert.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Het houdt je scherp in je branche, je dienstverlening en daagt je uit om jezelf continu te verbeteren/optimaliseren

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Mekano is een speler die meedoet aan een wedstrijd met het doel om te winnen. Het zou voor alle medewerkers een mooie kroon zijn op het werk dat zij dagelijks met heel veel enthousiasme verzetten Daarbij zijn wij in 2014, 2015 en 2017 zzp bemiddelaar van het jaar geworden, dus gaan wij 100% voor prolongatie van die titel.

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Kom altijd je afspraken na! Wees open en transparant naar kandidaten en opdrachtgevers zodat ze weten waar ze aan toe zijn.