header personato

Personato:
“De klant bepaalt of je over 5 jaar nog steeds het verschil kunt maken”

Graag stellen wij u voor aan Personato, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Personato helpt bedrijven in Zuidoost-Nederland met hun recruitmentvraagstukken. Wij spraken Jeroen Heijligers, algemeen directeur van Personato, over hun visie, referenties en het verschil maken.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Ja, gaaf! Toen we genomineerd waren hebben we direct alle registers opengetrokken! Door de sterke inhoudelijke manier van wegen (wat we toejuichen) zijn we natuurlijk begonnen bij onze (klant- en kandidaat)relaties. Ik ben trots op dit cijfer, omdat dit aangeeft hoe wij dagelijks met ons vak bezig zijn. Zij vertellen het, niet wij…

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Personato is nu ruim 16 jaar actief in het recruitmentvak (w&s/deta). We werken met ruim 50 professionals voor bedrijven in Zuid- en Oost-Nederland en focussen ons voornamelijk op mkb/mkb+ organisaties. Binnen Personato denken wij anders. We kijken anders tegen onze markt aan en hebben een uitgesproken visie op ons vak. Klanten kiezen óók voor deze visie als ze met ons samenwerken.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Door te werken volgens een uitgesproken visie en hier niet van af te wijken. In essentie kijken wij altijd naar twee P’s die we moeten optimaliseren: Profilering: hoe profileer ik mij als werkgever naar de arbeidsmarkt? Proces: welke stappen doorloopt een kandidaat in het recruitmentproces en hoe kunnen we dit verbeteren? Door dit simpel te benaderen én onze relaties hierin mee te nemen zorg je voor duidelijkheid en transparantie.

Neem als voorbeeld Profilering: we benaderen dit altijd vanuit het oogpunt van onze klant (wat maakt hen bijzonder/uniek) en hoe vertalen we dit naar de (juiste) doelgroep. Middels een planmatige aanpak zijn we zo in staat om uiteindelijk professionals te vinden voor onze relaties.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

In de huidige wereld, waarin altijd alles voor iedereen open en transparant is, een absolute must. Je bent zo goed als het laatste traject wat je hebt gedaan. Referenties/ambassadeurs zorgen er automatisch voor dat we als organisatie verder kunnen groeien.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Yes! We meten klant- en kandidaattevredenheid. Vooral de punten van kritiek zijn belangrijk om direct te bespreken: wat hebben we hiervan geleerd, wat kunnen we anders doen? Omdat we in een dienstverlenende sector werken waar veel afhangt van het persoonlijke contact, is het belangrijk om dit goed te monitoren en te kijken waar we kunnen verbeteren.

Daarnaast zorgt goed luisteren naar je relaties ook voor nieuwe innovaties of dienstverleningen. Wat is de behoefte van de klant? Is dat over 2 jaar nog steeds zo? Hoe gaan we hierop inspelen, etc.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Dit geeft een scherp inzicht in hoe je als bedrijf presteert. Los van de financiële resultaten.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

We hebben in 16 jaar tijd ons opgewerkt als ‘uitdager van de gevestigde orde’ naar een toonaangevende speler in de markt. Wij zijn vakidioten: we omarmen het recruitmentvak in al onze vezels en willen hier dagelijks in uitblinken. Meedoen is niet voldoende, #wijwillenaltijdwinnen

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Welk probleem laat je achter als jij er als organisatie niet meer bent? Dat is de vraag die je moet kunnen beantwoorden. Luister naar je klant en de markt: zij bepalen of je over 5 jaar nog steeds het verschil kunt maken.