Staffing Awards | Finalist PuurZorg uitgelicht

PuurZorg:
“Waak ervoor dat het persoonlijk contact niet verloren gaat”

Graag stellen wij u voor aan PuurZorg, één van de finalisten van de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Wij spraken Noor Treffers over het belang van referenties, feedback en persoonlijk contact.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft uw organisatie dat voor elkaar gekregen?

PuurZorg hecht grote waarde aan klanttevredenheid. Dagelijks zijn wij bezig om opdrachtgevers en kandidaten de hoogst mogelijke service te bieden, dit doen wij onder andere door het voeren van warm persoonlijk contact op maat, oplossingsgericht denken en snelle respons. We vinden het fantastisch dat dit ook terug te zien is in de cijfers en referenties!

Kunt u ons iets vertellen over uw organisatie en over uw klanten?

PuurZorg is een constante factor binnen de zorgsector. Ons werkkader is het aanbieden van een totaaloplossing voor personeelsproblemen binnen (thuis)zorgorganisatie en een match maken tussen opdrachtgever en zorgverlener. Dit doen wij voortdurend met oog voor detail. PuurZorg werkt voor ongeveer 80 opdrachtgevers, dit zijn zorgorganisaties en faciliteert 650 zzp’ers en 150 uitzendkrachten.

Op welke manier(en) onderscheidt uw organisatie zich van de concurrentie?

PuurZorg hecht grote waarde aan persoonlijk contact met opdrachtgevers en kandidaten. PuurZorg is betrokken, buiten kantooruren bereikbaar, we organiseren scholingen en kwaliteit van zorg staat hoog in het vaandel.

Uw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?

Wij hechten grote waarde aan referenties van opdrachtgevers en kandidaten. We zijn ook blij met opbouwende feedback, waar wij verdere acties op kunnen nemen. Wij vinden het geweldig om te horen dat een klant tevreden is, maar staan ook zeker open voor verbeterpunten, dit helpt ons professionaliseren.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor uw organisatie, en doet u hier iets mee?

Feedback is voor ons zeer belangrijk. Wij voeren minimaal twee keer per jaar gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten om de samenwerking te bespreken. Hierbij staan wij ook open voor feedback, wij zijn altijd bezig met het professionaliseren van onze organisatie en input vanuit opdrachtgevers en kandidaten is daarbij meer dan welkom!

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?

We kunnen hierbij de klant- en kandidaattevredenheid goed meten en zien waar onze kansen tot verbetering liggen.

Waarom zou juist uw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

PuurZorg is een jonge en ambitieuze organisatie in arbeidsbemiddeling in de zorgsector. Betrouwbaarheid, vakkundigheid en oplossingsgericht denken zijn voor PuurZorg de belangrijkste, in de praktijk bewezen, kernwaarden.

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Digitalisatie is belangrijk vandaag te dag, maar waak ervoor dat het persoonlijk contact met opdrachtgevers en kandidaten niet verloren gaat.