Groepsfoto Staan header

Staan:
“Werk vanuit een missie en niet vanuit financiële doelstellingen”

Graag stellen wij u voor aan Staan Finance, één van de finalisten van de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Wij spraken partner Jos Haelermans, over het belang van referenties en feedback en het fundamenteel begrijpen van de situatie van de klant.  

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft uw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Daar kunnen wij alleen maar naar raden en zouden wij de stemmers moeten vragen. Wij hopen dat het komt door ons streven om onze slogan continu waar te maken met oog voor de mens in onze organisatie.

Kunt u ons iets vertellen over uw organisatie en over uw klanten?

Wij zijn een gerenommeerde partner op het gebied van Finance Professionals en Finance Recruitment voor klanten als KLM, ING, Philips, ANWB, HEMA en vele anderen. Doordat wij vanuit de inhoud bemiddelen met Finance partners op kantoor, kunnen wij de klantvraag goed vertalen naar de juiste kandidaat.

Op welke manier(en) onderscheidt uw organisatie zich van de concurrentie?

De oprichters zijn financials en wij werken vanuit een fundamenteel begrip van de functie, de setting en de cultuur van de klant. Veel concurrenten werken vanuit de kandidaat- en trefwoordenmatch. Wij willen, door de woorden heen, de materie echt goed begrijpen.

Uw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?

Referenties zijn essentieel, omdat een goede trackrecord en de mond-tot-mondreclame uiteindelijk de beste marketing en driver voor continuous succes is.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor uw organisatie, en doet u hier iets mee?

Er is een continue feedbackloop met kandidaten en klanten, om te kijken waar wij zouden kunnen verbeteren. Ook daar zal zeker nog ruimte voor verbetering in zitten.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?

Het structurele onderzoek is wat ons betreft grotendeels belegd in de dagelijkse interactie en minder in periodiek onderzoek.

Waarom zou juist uw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Dat zouden onze klanten en kandidaten eigenlijk moet zeggen. Wij hopen dat het een beloning is voor de consultative recruitment-aanpak die wij hanteren richting de klant. Daarbij durven wij ook te adviseren om ons niet in te huren als dat niet nodig is.

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Zet je mensen op kantoor op één en werk vanuit een missie en niet vanuit financiële doelstellingen.