Header groepsfoto wetalent

WETALENT:
“Door écht goed te luisteren, kun je de perfecte match creëren”

Graag stellen wij u voor aan WETALENT, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. WETALENT is een werving- en selectiebureau dat zich richt op het (h)erkennen, ontwikkelen en inzetten van talent. Wij spraken Pascal Joore, directeur en eigenaar van WETALENT, over de kracht van zijn organisatie, en over het belang van écht luisteren.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft WETALENT dat voor elkaar gekregen?

Wat een eer inderdaad! Bij WETALENT willen we de persoon áchter het cv leren kennen. Wat zijn de persoonlijke drijfveren van de kandidaat? Wat zijn zijn/haar unieke kwaliteiten? Tijdens de kennismakingsgesprekken luisteren we eerst vooral naar de behoeften en intrinsieke drijfveren van de kandidaat en daarna bekijken we pas of er een match is met de vacature en het bedrijf. Zo niet, dan bekijken we gezamenlijk wat wel een ideale match zou kunnen zijn.

Een kandidaat moet zich vooral op zijn/haar gemak voelen en met een goed gevoel het pand weer verlaten, wat het resultaat van het gesprek ook is geweest. Respect en oprechtheid is alles voor ons. We onderhouden gelukkig een langdurige relatie met onze kandidaten en klanten.

Deze leuke manier van werven zorgt voor een hoge betrokkenheid en bevlogenheid onder de geplaatste kandidaten. Hier heeft uiteindelijk ook de werkgever baat bij. “Super match!”, “Different but very personal…” en “unieke werkwijze…” zijn de reviews waar we het voor doen!

Kunt u ons iets vertellen over WETALENT en over uw klanten?

Ruim 5 jaar geleden heb ik WETALENT alleen opgericht. Al snel begonnen we te groeien en inmiddels zijn we met een team van 9 enorm gedreven mensen iedere dag bezig met het creëren en/of activeren van werkgeluk! Wij richten ons primair op sales- en marketingfuncties in de bouw(toelevering) en doe-het-zelfbranche, maar we sluiten onze oren en ogen niet voor andere markten. Cross learning en doing is namelijk een groot goed, waarbij het ontwikkelen van talent centraal staat.

Op welke manier(en) onderscheidt WETALENT zich van de concurrentie?

Een goed team samenstellen is een puzzel. Dit geldt des te meer voor het vinden van geschikte kandidaten. We vinden het erg belangrijk dat de kandidaat in het huidige team past en vooral dat hij/zij het zelf graag wil. Bij WETALENT gaan wij op zoek naar de spreekwoordelijke klik! Door de kandidaat centraal te stellen, kunnen we een match realiseren op basis van zijn/haar persoonlijke drijfveren en unieke kwaliteiten. Een werkgever heeft uiteindelijk het meest aan TALENTEN die weten wat ze willen en kunnen.

WETALENT is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?

De referenties zijn heel belangrijk voor ons, aangezien we onze werkwijze erop afstemmen. Het is interessant en vaak ook leuk om te horen wat de kandidaten en klanten van onze werkwijze vinden. Uiteindelijk weerspiegelen de referenties de vraag vanuit de markt en deze vraag verandert continu. Door aan de slag te gaan met de input van onze klanten en kandidaten, kunnen we meegroeien met de veranderende vraag. Daarnaast willen we transparantie bieden aan onze klanten en kandidaten en daar dragen de referenties vanzelfsprekend aan bij.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor WETALENT, en doet u hier iets mee?

De input van klanten en kandidaten is wat ons drijft. In de werving- en selectie branche ben je namelijk volledig afhankelijk van de mening en behoeften van betrokken partijen. Door simpelweg te luisteren kun je de perfecte match realiseren. Als je na een succesvolle plaatsing terugkrijgt dat beide partijen tevreden zijn, geeft dat een enorme kick.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?

Structureel onderzoek en benchmarking is noodzakelijk om mee te kunnen groeien met de veranderende markt en de bijbehorende vraag naar nieuw personeel. Het stelt ons in staat om nieuwe kansen te signaleren en onze werkwijze te verbeteren. Vooral nu de arbeidsmarkt zeer krap is, is het belangrijk om te luisteren naar alle betrokkenen.

Waarom zou juist WETALENT een Staffing Award moeten winnen?

Sinds de oprichting in 2013 stelt WETALENT de kandidaat centraal in het wervingsproces. Naast onze opdrachtgevers en kandidaten, is ook het team van WETALENT overtuigd van de werkwijze. Elke dag zetten we ons vol overgave en met veel plezier in om de perfecte match te realiseren. De drive die we hier op de werkvloer zien, verdient een mooie prijs. Het winnen van een Staffing Award zou een mooie erkenning zijn voor de inspanningen die iedereen heeft geleverd. Ik ben ongelofelijk trots op het WETALENT-team, dat “werkgeluk” (van anderen) als ultiem doel ziet!

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Als tussenpersoon is het belangrijk om goed te luisteren naar alle betrokken partijen. Ken de markt waarin de klant en kandidaat zich begeven. De input van de kandidaten en opdrachtgevers zouden bepalend moeten zijn voor de werkwijze die je hanteert.

Goed luisteren houdt soms ook in dat je nét een stapje verder moet gaan dan de gebruikelijke (kennismakings)gesprekken: vraag niet alleen naar de behoeften van de opdrachtgever, maar probeer er ook achter te komen waar deze behoeften op zijn gebaseerd. Kijk niet alleen naar de werkervaring van kandidaten, maar achterhaal ook de intrinsieke motivatie en persoonlijke drijfveren van de kandidaat. Durf naar de mens achter de kandidaat/functionaris te kijken en hem/haar de spiegel voor te houden, zonder oordelend te zijn! Door écht goed te luisteren, kun je de perfecte match creëren.