WIBA uitgelicht

WIBA IT:
“De Coolblue van de detacheringswereld worden”

Graag stellen wij u voor aan WIBA IT, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. WIBA IT is een detacheringsbureau in de IT-sector. Wij spraken Timon van Groningen, marketingmanager bij WIBA IT, over wat WIBA IT onderscheidt van de concurrentie en over het belang van referenties voor zijn organisatie.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft uw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Door vol in te zetten op kandidaat- en klanttevredenheid! Bij ons is dat ook meer dan normaal. Wij streven ernaar om de Coolblue van de detacheringswereld te worden.

Kunt u ons iets vertellen over uw organisatie en over uw klanten?

Wij zijn een onafhankelijke intermediair die graag een stapje meer zet voor haar partners. Onze collega’s hebben een frisse kijk op het detacheren van IT professionals en daarbij de behorende opdrachten. Ons team zet zich elke dag keihard in om tot de beste match te komen.

Op welke manier(en) onderscheidt uw organisatie zich van de concurrentie?

Al 10 jaar streven wij ernaar om echt de beste match te maken in de IT-sector. Zo gaan wij graag met onze klanten in gesprek om de vraag achter de vraag te achterhalen. Dit vinden onze klanten zeer prettig. Met een club van 8 hardwerkende collega’s in Rotterdam weten wij zo dan ook onze klanten meer dan tevreden te stellen.

Uw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor uw organisatie?

Referenties zijn zeer belangrijk voor onze organisatie. We kunnen uiteraard van onszelf vinden dat we goed zijn, maar onze klanten en kandidaten bepalen dat. Het is dan ook goed om te zien dat we de goede kant op gaan.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor uw organisatie, en doet u hier iets mee?

Een informerende en acterende rol. Wekelijks bekijken wij de referenties en worden de verantwoordelijke recruiters geïnformeerd over mogelijke verbeterpunten. Deze worden ook meteen opgepakt. Zo groeien we als organisatie elke week een stukje meer.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat u betreft?

Je blijft als organisatie scherp op verbeterpunten. Dit is cruciaal om het elke dag een beetje beter te kunnen doen.

Waarom zou juist uw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Wij streven ernaar om als organisatie het beeld van de detacheringsbranche naar een nieuw en zeer positief niveau te tillen. Een Staffing Award draagt daar uiteraard zeer mooi aan bij.

Tot slot, welke tip heeft u voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Blijf streven naar de beste service voor kandidaten en klanten. Dit verdienen ze namelijk ook. Hoe beter de service, hoe vaker ze terugkomen!