header blog

Opnieuw overname voor HeadFirst Source Group

Nadat Beryllium vorige maand 95% van de aandelen van HeadFirst Source Group heeft verworven, neemt HeadFirst Source Group nu inhuurexpert Staffing Management Services (Staffing MS) over. Zij beheren als Managed Service Provider (MSP) voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers in Nederland. Vanaf 1 november 2018 zullen zij onderdeel uitmaken van HeadFirst Source Group.

De overname komt niet als een verrassing: toen vorige maand het nieuws naar buiten kwam dat Beryllium grootaandeelhouder werd van HeadFirst Source Group, werd al aangekondigd dat er meer overnames zouden volgen. Bovendien werken StaffingMS en Source onder andere in België momenteel al samen rond bepaalde klanten. Deze ontwikkeling lijkt dan ook een logische stap in de nieuwe strategie.

Gevolgen voor Staffing MS

Staffing MS behoudt na de overname zijn eigen identiteit en onafhankelijkheid: het wordt vormgegeven als een zelfstandige business unit binnen HeadFirst Source Group. Gert-Jan Schellingerhout, CEO HeadFirst Source Group, licht het belang hiervan toe: “Als Managed Service Provider is onafhankelijkheid de allerbelangrijkste kernwaarde. Een goede MSP treedt volledig vendor neutraal op. Dit borgen wij door Staffing MS als organisatie volledig zelfstandig te laten bestaan.”

De overname van Staffing MS zorgt ervoor dat de groep de diversiteit aan diensten uit kan breiden rondom de inhuur van externe professionals: matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en MSP-dienstverlening.

Wouter Waaijenberg, sinds 2008 actief als directeur bij Staffing MS, zal met ingang van 1 oktober 2018 de rol van algemeen directeur bij Staffing MS overnemen van Robert van Gasteren. Van Gasteren zal tot 1 december nog wel bij de organisatie betrokken blijven als adviseur, waarbij hij zich met name bezig zal houden met integratie-aspecten.

Eerste neutrale & onafhankelijke MSP in Nederland

Staffing MS is sinds 2008 actief als expert op het gebied van de inhuur van flexibele arbeid. Bijzonder is dat het de eerste volledig neutrale, onafhankelijke Managed Service Provider in Nederland is.  Ze staan met name bekend als specialist in het marktplaatsprincipe.

Ze zijn een vooraanstaande leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties volgens de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Staffing MS werkt voornamelijk voor overheidsorganisaties als gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland, maar dienen ook grote internationale profit organisaties met vestigingen in diverse Europese landen. Het beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers.