Teamfoto Herakles Pharma Staffing

Herakles Pharma Staffing:
“Wij maken graag gebruik van feedback”

Graag stellen wij u voor aan Herakles Pharma Staffing, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Herakles Pharma Staffing is een werving & selectie- en detacheringsbureau voor de life sciences industrie. Wij spraken Rob Helmich, Director Business Development & Recruitment van Herakles Pharma Staffing, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Herakles Pharma Staffing heeft een focus op een marktsegment dat we goed kennen: de life sciences industrie. De meeste medewerkers binnen het bedrijf – ook de directie – hebben gewerkt in die sector en dat maakt dat we onze opdrachtgevers en de verschillende functies waarvoor we werven goed begrijpen. Ook hebben de recruiters en account managers van Herakles Pharma Staffing allen een uitgesproken passie om hun klanten (opdrachtgevers, kandidaten en gedetacheerde medewerkers) zo goed mogelijk te bedienen en kennelijk wordt dat ook zo ervaren.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Herakles Pharma Staffing bestaat 11 jaar en sinds onze oprichting zijn we geëvolueerd van een detacheringsbureau voor uitsluitend interim clinical research professionals naar een volwaardig werving & selectie- en detacheringsbureau voor farmaceutische bedrijven, contract research organisaties en de biotech industrie.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Herakles Pharma Staffing is een toegewijd en actiegericht bedrijf. Opdrachtgevers, kandidaten en gedetacheerde medewerkers geven aan dat we persoonlijk, professioneel, betrokken en deskundig zijn en snelle opvolging geven, ook buiten kantoortijden. Dat geldt niet alleen voor onze recruiters en accountmanagers, maar ook zeker voor ons bevlogen back office en dat is misschien wel het meest onderscheidend.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Wij zijn allereerst heel blij met de grote respons en de mooie cijfers natuurlijk! Referenties zijn heel belangrijk voor ons. Onze opdrachtgevers, kandidaten en gedetacheerde medewerkers zijn onze spiegel. Hun feedback is noodzakelijk om onze organisatie te kunnen blijven ontwikkelen, waar nodig bij te sturen en om onze dienstverlening te optimaliseren.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Herakles Pharma Staffing is een lerende organisatie en wij maken dan ook graag gebruik van de feedback. Het toont wat we goed doen, maar ook waaraan wij kunnen werken om onze dienstverlening efficiënter, effectiever en plezieriger te laten verlopen. Zo hebben we bijvoorbeeld geconstateerd dat onze gedetacheerde medewerkers graag verbetering van het urenregistratiesysteem zouden zien. Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Vergelijking met de concurrentie, maar ook met de eigen prestaties van vorige jaren laat zien waar je op dit moment staat als bedrijf.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Als Herakles Pharma Staffing zo’n uitdaging – de Staffing Award competitie – aangaat, dan willen we ook winnen. Het tekent onze organisatie: door blijven gaan om de juiste match te maken, ook voor die moeilijk in te vullen vacatures. Net dat stapje extra doen om die win-win-win te realiseren. Maar of we deze competitie winnen is in de handen van onze referenten.

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Doe dit met passie, want het is echt mensenwerk. Luister goed naar je opdrachtgevers, kandidaten en gedetacheerde medewerkers en werk hard om hun wensen te vervullen.