i4talent header

i4talent:
“Klanten en medewerkers moet je een reden geven om te blijven”

Graag stellen wij u voor aan i4talent, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. i4talent is een detacheringsbureau met maar één ambitie: de hoogst gewaardeerde én leukste dienstverlener voor het vervullen van interim vacatures worden. Effectieve en dus kwalitatieve recruitment is hun vak. Ze zijn al 14 jaar thuis in finance, control én in digital data. Opdrachtgevers vinden bij i4talent altijd de beste kandidaten voor hun vacatures. i4talent werkt nagenoeg met eigen talenten waardoor ze kwaliteit en snelheid kunnen garanderen. Young professionals en professionals die direct plug & play zijn. Wij spraken Danielle Kleyheeg, Directeur i4talent groep, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Eigenlijk heel simpel, en dat is meteen het moeilijkste dat er is: door onze opdrachtgevers te behandelen zoals wijzelf graag behandeld willen worden. Dat betekent dat ze capabele maar vooral ook enthousiaste medewerkers over de vloer krijgen. Uiteindelijk zijn zij het gezicht van i4talent bij die opdrachtgever Daarom selecteren we niet alleen op een overtuigend cv, maar ook op enthousiasme. En we matchen streng. Opdrachtgevers krijgen niet een paar cv’tjes over de mail, we willen ernaartoe, hun cultuur opsnuiven, hun DNA ontleden Pas dan weten we wie van onze kandidaten daar past. En een hoog percentage geslaagde matches betekent automatisch: een hoog gemiddeld cijfer.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

i4talent is 14 jaar terug gestart als detacheringsbureau. We zijn begonnen in finance en control, data en softwaredevelopment zijn er later bijgekomen. Onze klantenkring is breed; we werken voor prachtige corporate clients, maar ook voor mkb’ers. ‘Talent’ is altijd de rode draad: we werken vooral met young professionals en professionals met een paar jaar ervaring, goed opgeleid en ambitieus. Onze focus ligt op het ontwikkelen van dat talent. Daarom hebben we een eigen i4talent Academy, een online leerplatform dat medewerkers in staat stelt om versneld te groeien in hun kwaliteiten. We leiden op, we coachen en we stimuleren. Werken met eigen talenten betekent ook: sneller en beter kunnen inspelen op vragen van klanten, want veranderingen in de markt voeren we meteen door in ons ontwikkelingsbeleid.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Aan drie letters hebben we genoeg: F-U-N. Klanten en medewerkers moet je een reden geven om te blijven. Dat begint ermee dat een klant blij is met een kandidaat en die kandidaat blij met die klant. Maar het moet ook leuk zijn om te werken mét en bij i4talent. Daarom verrassen we onze klanten met creatieve acties, evenementen en gadgets. Elk jaar het grote i4talent feest (ook voor alle medewerkers en hun familieleden), een raceclinic of een rally voor klanten, een spraakmakende Valentijnsactie of iets op een ander moment. Idem voor medewerkers. Zomaar een eventje tussendoor of een grote actie: never a dull moment!

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Die referenties zijn ons dashboard. Die willen we per se hebben. Tussentijds en na afloop van een opdracht zijn er evaluatiemomenten tussen accountmanagement en opdrachtgever: gaat het goed of kan het beter? Elk jaar is er een klanttevredenheidsonderzoek, elk jaar is er ook een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met medewerkers zitten we sowieso regelmatig om de tafel, ook in het kader van hun personele ontwikkeling. Daarom weten we precies wat er speelt bij onze klanten en onze kandidaten. En daar handelen we ook naar.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Vragen en opmerkingen van klanten zijn voor ons een graadmeter om te kijken of we ons werk nog goed doen. En vooral waar behoefte aan is. Daar hebben we onze organisatie regelmatig op aangepast. Toen bedrijven het een paar jaar terug financieel minder makkelijk hadden maar nog wel graag medewerkers wilden inhuren, introduceerden we een starterscategorie: medewerkers met minimale ervaring die via een intern traineeship werden klaargestoomd en voordeliger inzetbaar waren. Vragen van klanten hebben er ook toe geleid dat we zijn gaan bemiddelen bij het zoeken van vaste medewerkers. Kandidaten die verder wilden komen, hoefden bij ons niet klassikaal aan de slag: ze kunnen thuis studeren, in hun eigen tempo bij de Academy.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Zoals hierboven aangegeven willen we niets liever dan structureel de waardering van klant en kandidaat meten. Dat is de enige manier om te weten te komen óf we ook echt die meest gewaardeerde (en leukste) dienstverlener zijn. De enige die bepaalt of we ons werk goed doen zijn onze klanten. En de enige manier waarop we dat kunnen beïnvloeden is met onze kandidaten.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Om twee redenen: de Staffing Award is voor ons een belangrijke indicatie dat we op de goede weg zijn én we zien het als bewijs dat de markt onze propositie erkent en herkent. Trouwens, we hebben er ook zo’n mooie plek op kantoor voor in gedachten…

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

‘Shut up, I’m busy.’ Weet je dat dat de woorden waren van de telegrafist aan boord van de Titanic, toen hij werd gewaarschuwd voor de ijsberg waar het schip op af koerste? Vergeet dat niet: als je alleen maar bezig bent met je eigen bureau, vergeet je de wereld om je heen. En we weten allemaal hoe het is afgelopen met die schuit…