Optie 1 uitgelicht

Newpublic klaar voor groei dankzij Carerix

Carerix heeft ervoor gezorgd dat Newpublic klaar is om nog flink te kunnen groeien. Met de systemen die Carerix biedt, zijn alle processen van Newpublic inzichtelijk gemaakt en geordend. 

Newpublic werft en selecteert pas afgestudeerde, ambitieuze talenten, die met frisse energie hun veranderkracht in kunnen gaan zetten bij overheidsinstellingen. Bij het volgen van Newpublics uitgebreide traineeprogramma, gaan ze aan het werk bij verschillende opdrachten binnen overheidsorganisaties. Het merendeel gaat aan de slag bij gemeentes, maar ook bij andere opdrachtgevers zoals het UWV of vereniging openbare bibliotheken worden ze ingezet.

Diensten Carerix

Newpublic maakt sinds de oprichting in 2010 gebruik van het Carerix-platform. Toen maakten zij alleen nog gebruik van de ‘basisdiensten’, omdat ze nog in de start-upfase zaten. Door de groei van de organisatie was een grondige herziening noodzakelijk. Het oude systeem was onhoudbaar geworden, met name door een gebrek aan structuur. Daarom is Newpublic verder gebruik gaan maken van alle diensten die Carerix in huis heeft.

Inzichtelijke processen

Het recruitmentproces is dankzij deze beslissing sterk verbeterd. Alle processen zijn nu inzichtelijk gemaakt en gestructureerd. Ook is alle informatie over de kandidaten nu overzichtelijk vastgelegd in een systeem. Dit zorgt ervoor dat er geen onduidelijkheden meer zijn bij de kandidaten. Met het systeem van Carerix kunnen ze nu het hele traject zien van een kandidaat: van sollicitatie tot het proces erna.

Goede investering

Rebecca van de Lagemaat, directeur van Newpublic, geeft aan dat het een flinke investering was: “We zijn het traject heel serieus ingegaan en hebben ons er vanuit Newpublic met drie man een jaar lang op toegelegd”. Ook geeft ze aan dat ze de omvang en impact van het hele traject in eerste instantie wat onderschat had: “Het bleek een complexer verhaal dan vooraf ingeschat, maar wel zeer waardevol en terecht. Alles hangt met elkaar samen, dus als je ergens een laatje opentrekt, gaat de hele kast open.”

Het was de investering meer dan waard. Van de Lagemaat geeft aan dat het platform van Carerix goed werkt en dat de samenwerking erg prettig verloopt. “De consultants van Carerix die ons hebben begeleid tijdens het traject, hebben veel verstand van het proces en het systeem. Maar het was ook erg prettig dat we heel eerlijk advies kregen om bepaalde zaken anders te doen. Het traject heeft wat gevraagd, maar is het achteraf meer dan waard geweest. Newpublic heeft de ambitie om te blijven groeien en met dit systeem van Carerix zijn we hier als organisatie helemaal klaar voor.”

Revolutie

Het nieuwe systeem wordt door Newpublic een revolutie genoemd. Het hele recruitmentproces van Newpublic is nu veel slimmer ingericht en er zijn nu meer data en kengetallen beschikbaar om op te kunnen sturen. Ook op facturatiegebied is een serieuze tijdswinst gerealiseerd dankzij de digitalisering. Voorheen gebeurde dat handmatig en vanuit meerdere systemen. Nu is het hele proces volledig gedigitaliseerd vanuit Carerix. “Dit geeft ons veel meer inzicht in wat er gebeurt.”

Carerix

Dagelijks vertrouwen duizenden professionele arbeidsbemiddelaars en talentmanagementafdelingen voor hun detacherings- en werving & selectieprocessen op de online oplossingen van Carerix. Carerix biedt een modern cloud based platform om het gehele proces van kandidaatbemiddeling te ondersteunen. Dankzij de slimme toepassingen zorgen ze voor betere inzichten in profielen van talenten. En betere inzichten voor recruiters, intercedenten, en detacheerders zorgen voor de beste kandidaten.