7f39d6b1ded1-Marcorama.nl_IMG_2263kopie

Oliver James Associates “Neem feedback au serieux en doe de nodige inspanningen om die binnen te krijgen”

Graag stellen wij u voor aan Oliver James Associates, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Oliver James Associates is een internationale headhunting agency dat in 2002 opgericht is door James Rogers en Oliver Castle, die nog steeds actief zijn binnen de organisatie. Sinds de oprichting zijn we uitgebreid naar 12 kantoren in Europa, Azie en Amerika, waar we in totaal 14 disciplines bemiddelen. In de Benelux focussen ze zich op Actuariaat, Finance & Audit, Risk & Compliance, Change Management en Technology, waar we verschillende samenwerkingsvormen kunnen aanbieden, van interim en permanente werving en selectie tot detachering. Wij spraken Timothy Clauws , Client Relations Manager bij Oliver James Associates, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Excellence is een van onze zes waarden die we als bedrijf willen uitdragen naar elke klant, kandidaat en partner waarmee we (willen) samenwerken. Ons streven is om altijd het beste van onszelf te laten zien! Iets wat ons goed lukt als je naar de positieve reacties kijkt die we via Ratecard binnen krijgen.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

We zijn een headhunting agency in de Financiele en C&I sector binnen de Benelux. Denk dan maar aan bedrijven zoals Heineken, Friesland Campina, KLM, etc… Binnen deze sectoren behandelen we vijf disciplines, namelijk Actuariaat, Risk & Compliance, Finance & Audit, Change Management en Technology. Hier bieden we vervolgens drie recruitment oplossingen aan: interim, permanente werving en selectie alsook detachering. Dit doen we ondertussen zes jaar vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel, maar hebben grote ambitie om de komende jaren uit te breiden naar andere steden binnen de Benelux.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Dit ligt verscholen in onze marktbenadering. Voordat we überhaupt actief onze business binnen een discipline gaan ontwikkelen, zorgen we ervoor dat we al onze potentiele klanten volledig in kaart hebben. Dit geeft ons een goed beeld van de structuur van een bedrijf, alsook de grootte, organogrammen, etc. Hetzelfde doen we aan de kandidaten kant. In de praktijk betekent dit vaak dat we 12 maanden investeren in resources, headhunting en marktonderzoek met behulp van market intelligence teams, nog voordat we beginnen met sales. Resultaat: wanneer er vraag ontstaat bij onze klanten en prospects, kunnen we direct schakelen en de bemiddeling sneller realiseren dan onze competitie.

Daarnaast moet ik zeker ook vermelden dat onze grootste talent pool uit passieve kandidaten bestaat, die zich vaak exclusief aan ons binden. Door die proactieve marktbenadering komen we nu eenmaal in contact met kandidaten die door bedrijven moeilijk zelf gevonden worden. Verder zijn we op meer dan 30 social media kanalen actief en heeft elke recruiter een LinkedIn Recruiter account, zodat we de actieve kandidaten kunnen benaderen, maar ook om gevonden te worden door zij die uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Heel belangrijk! Deze waardevolle informatie zorgt ervoor dat we ons bewust worden van hoe we gezien worden in de markt. Zo komen we te weten wat we al goed doen en kunnen we tevens achterhalen waar er nog ruimte voor verbetering ligt. Enkel zo kunnen we Excellence blijven garanderen.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Feedback of suggesties hebben geen waarde als er niks mee gedaan wordt. Om die reden hebben we ervoor gekozen om op geregelde basis de verzamelde feedback te bekijken en vervolgens een aantal actiepunten te formuleren. Actiepunten die we vanuit ons Client Relations team documenteren, vervolgens implementeren en periodiek opvolgen. In de periode dat ik voor Oliver James Associates werk zijn er al zoveel veranderingen doorgevoerd, met als doel om de organisatie te verbeteren.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Wederom is dit een onmisbaar gegeven als je je organisatie wil optimaliseren en wapenen voor de toekomst. Ondertussen komt er via verscheidene initiatieven feedback binnen via Ratecard zodat er een constante toevoer is van feedback en eventuele suggesties. we zullen dit structureel blijven oppakken zodat we onze excellente status blijven handhaven.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

We scoren goed bij Ratecard, dat is prettig, maar geen reden waarom we het verdienen. Het is het resultaat van hoe we opereren. Ik zou de manier waarop we

onze business intern structureren, waarbij we constant proberen onze serviceverlening te verbeteren aan de hand van zowel interne als externe feedback om te excelleren in performance naar klant en kandidaat, als belangrijkste reden willen noemen. Daarnaast kan het geen kwaad om te verwijzen naar reeds behaalde resultaten in het buitenland en dat we dat ook graag hier als groot compliment zouden ervaren met het winnen van een Staffing Award.

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Neem feedback au serieux en doe de nodige inspanningen om die binnen te krijgen. Investeer daarna minstens evenveel tijd en energie om die feedback te vertalen in concrete acties die je bedrijf naar een hoger niveau tillen.