Optie 1 uitgelicht

De reputatie van de flexmarkt

Ieder flexbureau wil zijn klanten zo goed mogelijk helpen: de klanttevredenheid is een van de belangrijkste zaken voor een uitzendbureau. Toch worden klanten steeds negatiever. Reden hiervoor is dat de reputatie van de branche in het nadeel van de flexbureaus werkt. Als uitzendbureau moet je zo goed mogelijk met deze reputatie omgaan. Dit kan onder andere door het verzamelen van referenties

Een belangrijke tip is dat een organisatie niet moet aannemen dat hij precies weet wat zijn reputatie is. Een reputatie gaat niet over wat een bedrijf daadwerkelijk doet, het gaat over wat anderen denken dat het doet. Hier kunt u achterkomen door klanten en kandidaten te vragen om een referentie achter te laten. Deze tip werkt pas als dit aan alle klanten en kandidaten wordt gevraagd. Hoe meer referenties u ontvangt, hoe realistischer het beeld dat ontstaat zal zijn. Ratecard is een feedbacktool waar u gebruik van kunt maken. Iedere referentie die wordt achtergelaten wordt door hen geverifieerd. Zo bent u ervan verzekerd dat alle referenties eerlijk zijn.

Goede service

Daarnaast moet een uitzendbureau ervoor zorgen dat hij de waarde van de geboden service laat zien in plaats van enkel vertelt. Voor veel klanten geldt ‘eerst zien, dan geloven’. Speel daarop in als organisatie en bied de klant een goede service. Zorg ervoor dat de klant ziet dat de organisatie transparant is en benadruk de positieve referenties. Dit heeft een veel groter effect op de klant dan wanneer een organisatie lof uit over zichzelf.

Relatie met kandidaten

Ten slotte spelen kandidaten een belangrijke rol in de reputatie van een uitzendbureau. Om de reputatie van het bedrijf te verbeteren, moet men een betere relatie opbouwen met zowel de kandidaten. Dit kan worden bewerkstelligd door heldere communicatie en door de mogelijkheid te bieden om talenten te ontwikkelen. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat de relatie met de klant ook beter wordt en dat zal de klanttevredenheid een boost geven.