Optie 1 uitgelicht

Optimaal recruitmentproces met e-assessment tool

Om het recruitmentproces te optimaliseren werkt Carerix met een zogenoemd ‘partner-ecosysteem’. Hierbij krijgen gespecialiseerde aanbieders van recruitmentondersteuning een plek op het RPO-platform van Carerix. Gebruikers van het platform kiezen dan zelf welke functionaliteiten ze willen gebruiken. Rockstars IT is zo’n gebruiker, en maakt sinds kort gebruik van de tooling van het Belgische Thalento op het ATS-platform van Carerix. 

Rocktstars IT is een bureau dat jonge IT-professionals detacheert bij hun opdrachtgevers. De arbeidsplekken bij Rockstars zijn beperkt tot een aantal per jaar. Dat betekent dat alleen de beste IT’ers binnen mogen komen. Hier komt de tool van Thalento goed van pas. Deze tool geeft je een verrijkter profiel van de kandidaat waardoor er een betere match gemaakt kan worden. Voor Rockstars gaat het om testen, die zowel de competenties als ook de skills van mensen goed kunnen meten. Voor de indiensttreding zijn deze hetzelfde, maar als mensen eenmaal bij Rockstars werken, ontstaat er vaak behoefte aan meer specifieke testen die de diepte ingaan. Bij de eerste kennismaking helpt Thalento bij het uitvinden of de kandidaat bij Rockstars past. En het geeft de kandidaat natuurlijk ook meer inzicht in zijn eigen persoonlijkheid, drijfveren en sterke en minder sterke kanten.

Onder hetzelfde concern als Rockstars valt ook StudentenBureau. StudentenBureau is marktleider op het gebied van de bemiddeling tussen hoogopgeleide studenten en stages of studiegerelateerde bijbanen. Ze doen dit voor ruim 1.500 HBO/WO studenten per jaar. Ook StudentenBureau maakt sinds kort gebruik van Thalento op het ATS-platform van Carerix. Sterker nog, ze zijn de eerste gebruikers van Carerix die de koppeling met Thalento gebruiken. Joost van Liempt, directeur van Studentenbureau, is er erg over te spreken over de koppeling: “We hebben nu al zo’n 200 testen hiermee afgerond. We hadden hiervoor al een contract met een bureau dat assessments leverde. Maar dit kost onze eigen medewerkers (en de kandidaten) veel tijd. We zochten naar een mogelijkheid die ons meer flexibiliteit op zou leveren tegen lagere kosten in minder tijd. En ook de mogelijkheid om te koppelen met ons ATS-systeem Carerix vonden we heel belangrijk. En dat alles hebben we bij Thalento gevonden. Dit scheelt veel tijd en bovendien kunnen we alle activiteiten vanuit één systeem managen.”

Voor Studentenbureau gaat het om grote groepen studenten (StudentenBureau interviewt zo’n 3.000 studenten op jaarbasis) die snel getest moeten worden op een aantal basisvaardigheden zoals denken, doen, communiceren en samenwerken. Hier is de primaire vraag ‘Welke voorkeur heeft deze kandidaat en past die voorkeur goed bij het soort werk dat StudentBureau biedt?’. De opdrachtgever kent de kandidaat op voorhand al wat beter, het komt professioneel over, biedt meerwaarde én veel jonge mensen vinden het leuk en interessant om op deze manier wat meer te weten komen over zichzelf.

De koppeling met Carerix betekent dat men gewoon in de vertrouwde Carerix-omgeving blijft en de uitkomsten van de testen worden netjes in Carerix opgeslagen bij het profiel van de kandidaat. En de gebruiker kan een eigen look & feel geven aan de uitkomsten van de testen, zodat het direct herkenbaar is als het eigen product. Hierdoor ondersteunt het de uitstraling en kwaliteit naar opdrachtgevers.