PittIT-groepsfoto

Pitt IT
“Focus je op het vakgebied waar jij energie van krijgt”

Graag stellen wij u voor aan Pitt IT, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. Pitt IT is een gespecialiseerd IT-dienstverlener actief in detachering, werving & selectie en executive search. Hun benadering is niet alleen gericht op de opdrachtgever maar zeker ook op de IT-professional.  Zij nemen de tijd om te onderzoeken of opdrachtgever en kandidaat ook daadwerkelijk bij elkaar passen. Technische kennis, ervaring en vaardigheden zijn uiteraard belangrijk bij IT-Professionals, maar Pitt IT is ervan overtuigd dat het net zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat een kandidaat, qua persoonlijkheid, ook past binnen de bedrijfscultuur van de opdrachtgever. Wij spraken Maurice Kerssemakers, directeur van Pitt IT, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Door een duurzame relatie aan te gaan met zowel klanten als professionals. We kijken verder dan het cv of de vacature. Wie is de persoon achter het cv? Wat wil onze opdrachtgever bereiken met het inhuren of aannemen van een IT-professional? Door de tijd te nemen om klanten en professionals écht te leren kennen, om te begrijpen waar ze naar op zoek zijn en hoe een persoon past binnen de cultuur van een organisatie.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Pitt IT Professionals is in 2012 opgericht vanuit het gedachtegoed; flexibiliteit is meer dan alleen een cv en een tarief. Door jarenlang werving en selectie vanuit het klantperspectief te hebben bekeken, hebben we kunnen ervaren wat wij wel en niet prettig vonden als klant bij de inzet van een extern bureau om in capaciteit te voorzien. In tegenstelling tot de opkomst van allerlei afstandelijke portals, handhaven wij een persoonlijke benadering voor zowel de aanvrager als de professional om tot de best mogelijke kandidaat te komen. Wij zien dit nog als een ambacht. We kennen onze klanten, hebben veel contact, weten wat er speelt en waar ze naar toe willen met hun organisatie/IT-afdeling. Hierbij kunnen wij hen ondersteunen door mee te denken en ze te adviseren naar de best passende oplossing.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Wat ons onderscheidend maakt is dat wij de tijd nemen om ons te verdiepen in de persoon die we voor ons hebben of dat nu een klant of een professional is. We zijn persoonlijk en makkelijk te benaderen, ook buiten kantoortijden. Daarnaast zijn we flexibel en denken oprecht mee. We zijn niet bang om door te vragen om goed te kunnen doorgronden waar nu echt behoefte aan is. Wij zijn specialist binnen het vakgebied ICT en hebben daar zelf jaren mogen werken wat inhoudt dat we een zeer uitgebreid netwerk hebben van bedrijven en professionals. Focus binnen dit vakgebied maakt onze werkwijze krachtig. Technische kennis, ervaring en vaardigheden zijn uiteraard belangrijk bij Pitt IT-professionals, maar wij zijn ervan overtuigd dat het net zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat een kandidaat, qua persoonlijkheid, ook past binnen de bedrijfscultuur van onze relaties. Kortom: “Wie is de persoon achter het cv?” Wij geven professionals inzicht in hun eigen gedrag en hoe ze hier nog effectiever gebruik van kunnen maken. Wij maken letterlijk een landkaart van iemands gedrag en geven inzicht in zijn kwaliteiten maar ook in zijn verbeterpunten. Deze werkwijze wordt erg gewaardeerd door zowel professionals als onze klanten.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Deze referenties zijn super waardevol voor ons! We krijgen regelmatig de terugkoppeling dat klanten en kandidaten echt blij zijn met onze persoonlijke aanpak, maar om het zo zwart op wit terug te lezen maakt ons enorm trots! Hier werken we ontzettend hard voor, fijn dat het niet onopgemerkt blijft. Wij zijn de referenten dan ook dankbaar voor de mooie feedback en zijn er mede hierdoor van overtuigd dat onze aanpak en werkwijze aansluit bij de wensen van onze relaties.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Bij Pitt IT zijn we continu in beweging en blijven op de hoogte van wat er in de markt speelt. Onze klanten en onze kandidaten vormen ons bestaansrecht. Input, feedback en suggesties zijn voor ons van cruciaal belang. We vragen dan ook aan onze klanten en kandidaten feedback inzake onze werkwijze. Deze worden maandelijks in teamverband besproken en indien mogelijk doorgevoerd binnen onze dienstverlening. Door de mond-tot-mond reclame van onze bestaande relaties weten steeds meer bedrijven en professionals ons te vinden.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Door te onderzoeken wat er speelt in de markt bij klanten en kandidaten, blijven we scherp en weten we of de koers die we met Pitt IT varen de juiste is. Binnen de huidige markt waarin de vraag ontzettend hoog is en het aanbod veel lager is, is het juist van belang om te weten waar kandidaten behoefte aan hebben. Door dit terug te koppelen naar de klant kun je hierop inspelen zodat zij toch het talent aan de organisatie kunnen binden waar ze naar op zoek zijn.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Omdat het een supermooie erkenning zou zijn voor het werk wat we doen. Wij gaan voor een duurzame relatie en niet voor het korte gewin. Wij blijven contact houden met onze relatie ook al is er geen commercieel belang. In de huidige markt van afstandelijke portals en het door sommige bedrijven snel “schieten” met veel cv’s nemen wij juist de tijd om te onderzoeken of opdrachtgever en kandidaat ook daadwerkelijk bij elkaar passen. Maar zeker ook om IT-professionals te helpen bij het zetten van een passende vervolgstap om hun ambities en doelen te behalen. Het gaat bij ons niet om het zo snel mogelijk invullen van een aanvraag, wij vervullen een aanvraag liever met de juiste professional en om dat te bereiken zijn wij bereid te investeren in zowel klant als kandidaat.

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Geloof in jezelf en geef nooit op. Focus je op het vakgebied waar jij energie van krijgt zodat jij jouw kracht optimaal kunt benutten.