QISS-IT

QISS-IT:
“It is all about people”

Graag stellen wij u voor aan QISS-IT, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. QISS-IT is hét IT detacheringsbureau dat gelooft dat een combinatie van diversiteit in IT’ers en (up-to-date) kennis de sleutel is binnen elke IT-afdeling. Bij QISS-IT vinden ze dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zich te blijven ontwikkelen. Wij spraken José van Dalen, Oprichter en eigenaar QISS-IT en QISS-IT International, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

Dat is echt volledig te wijten aan het fantastische en gemotiveerde QISS-IT team. Ons team staat helemaal achter ons concept en dat laat zich zien in de gedrevenheid en energie dat het team uitstraalt. We zijn continue bezig met het aanpassen van ons model, door trends te volgen en continue in contact te zijn met onze klanten. Zo blijven we ons bedrijfsmodel continue innoveren.

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

José van Dalen is sinds 2010 oprichter en eigenaar van QISS-IT. Onze organisatie onderscheidt zich door het matchen op basis van competenties, met daarbij naast technische competenties, ook een grote rol voor de ‘soft skills’ en persoonlijke eigenschappen. We werken als organisatie met de kernwaarden BEAM (betrokken, energie, accuratesse en meedenken) en dit laten we overal in terugkomen. In de functionering, in het MTO en hoe we als bedrijf werken. Hierdoor is iedereen binnen onze organisatie ook echt QISS-IT’er.

Als we kijken naar ons traineeship zijn het de bedrijven die de moeite nemen om tijd en energie te steken in Young ICT Professionals.  We hebben klanten die net zo betrokken zijn bij QISS-IT als wij met hen. Zij geven onze medewerkers de mogelijkheid om stappen te maken in hun ICT carrière. We hebben vooral klanten, uit allerlei branches die bij ons passen en waarbij de samenwerking ook vooral leuk moet zijn. Samen maak je je immers sterk.

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

We hebben vooral een enorme focus op wat er gebeurd in de markt en kunnen wanneer nodig snel schakelen. Maar het zijn vooral de complimenten voor ons team. We hebben een team dat loyaal is en zich dag in en dag uit inzetten voor onze medewerkers- en onze klanten. Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar waar onze concurrenten staan, analyseren we hun werkwijze en trekken we leer uit waar dat kan.

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Referenties zijn vooral een bevestiging om aan te tonen dat wat wij doen gewaardeerd wordt. Het is een schouderklopje en een compliment voor het harde werk dat er bij QISS-IT wordt gedaan.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Jazeker, continue! Of we nu een traineeship hebben of een gezellig uitje hebben, we zijn continue onze organisatie onder de loep aan het nemen. Dit is waar het om draait in ondernemerschap. Dit is de energie en de motor van José.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Dit is iets wat heel belangrijk is, maar er moet wel goed over nagedacht worden over hoe je het aanpakt. Je wilt eigenlijk alles weten, maar je moet er ook iets mee doen of er mee kunnen doen. In het verleden hebben we gewerkt met lange enquêtes over onze processen en onze organisatie, maar nu werken we veel sneller met korte, bondige en digitale feedback waar we snel op kunnen anticiperen.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

De feedback die we hebben gekregen en krijgen van onze medewerkers- en klanten toont aan wat onze positie is binnen de markt. We doen dit sinds 2010 en realiseren elk jaar weer groei, zonder de persoonlijkheid van QISS-IT te verliezen. Wij zijn onze mensen en onze mensen zijn QISS-IT. We innoveren, zitten vol ideeën en doen super veel leuke dingen, maar het allerbelangrijkste zit hem in onze mensen. Wij zeggen niet voor niets IT is all about people.

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Focus is absoluut de nummer één. Vooral voor starters gaat het om focussen op een bepaalde dienstverlening. Voor andere bedrijven is het vooral de betrokkenheid houden bij je mensen. Als je groeit is het altijd moeilijk om in contact te blijven, maar dit is echt het allerbelangrijkste. Blijf als ondernemer continue in gesprek met je stakeholders en maak hier ook tijd voor. En daarnaast natuurlijk wees als ondernemer ook kritisch op je eigen kracht en je eigen valkuilen. Je stopt nooit met leren.