WeAreKeen2

WeAreKeen:
“Zorg dat je een goede IT infrastructuur hebt”

Graag stellen wij u voor aan WeAreKeen, één van de finalisten bij de Staffing Awards dankzij de mooie referenties die de organisatie heeft ontvangen op Ratecard. WeAreKeen helpt recruitment teams van scale-ups en enterprises (Rabobank/Nationale Nederlanden/Deloitte) aan tech recruiters. Deze tech recruiters werken in-house bij de partners van WeAreKeen voor het aantrekken van schaars IT talent. Wij spraken Doeke Geertsma, Co-Founder WeAreKeen, over hun visie, de noodzaak van feedback en efficiëntere dienstverlening.

Wow, zo’n hoog gemiddeld cijfer! Hoe heeft jouw organisatie dat voor elkaar gekregen?

100% (meedogenloos) focus op kandidaat- en klant tevredenheid!

Kun je ons iets vertellen over jouw organisatie en over jouw klanten?

Wij helpen recruitment teams van scale-ups (Takeaway/QWIC/N26/Backbase) en enterprises (Rabobank/Nationale Nederlanden/Deloitte) aan tech recruiters. Onze tech recruiters helpen onze partners met het aantrekken van schaars IT talent. Het aantrekken van dit IT talent vereist een speciale ‘skill-set’. Wij leren onze tech recruiters deze ‘skill-set’ tijdens een intensief programma van 12 maanden!

Op welke manier(en) onderscheidt jouw organisatie zich van de concurrentie?

Alles bij WeAreKeen is gericht op de ontwikkeling van onze kandidaten (tech recruiters). Omdat we hiervoor een langdurig opleidingstraject hebben ontworpen bouwen we een intensieve vertrouwensband op met zowel de kandidaat én de opdrachtgever. Dit opleidingstraject fungeert daarnaast als ‘magneet’ voor recruitment talent dat op zoek is naar uitdaging én verdieping in het vak. Iets wat in de ogen van WeAreKeen hard nodig is in de branche!

Jouw organisatie is tot finalist uitgeroepen bij de Staffing Awards dankzij mooie referenties van klanten en/of kandidaten. Hoe belangrijk zijn referenties voor jouw organisatie?

Onmisbaar! Onze groei komt 100% tot stand op basis van positieve referenties.

Welke rol hebben input, feedback en suggesties van klanten en/of kandidaten voor jouw organisatie, en doe je hier iets mee?

Zeer belangrijk. We monitoren wekelijks onze data om te kijken hoe we functioneren en belangrijker hoe het beter kan. Aangezien we nog met een klein team zijn – is iedereen hierbij betrokken. Ook doen we maandelijks een survey bij alle gedetacheerden om te toetsen of het opleidingsaanbod van die maand voldeed aan de verwachtingen. Op basis hiervan passen we ons toekomstige aanbod aan, zodat het nog meer in lijn is met de verwachtingen én de behoefte op dat moment.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en – benchmarking (vergelijking van die gegevens) wat jou betreft?

Meten = weten. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Echter, het streven om een perfecte dienstverlening neer te zetten is wel ons doel en daarvoor hebben we structureel input nog om te kijken waar er ruimte is voor verbetering.

Waarom zou juist jouw organisatie een Staffing Award moeten winnen?

Dat is een vraag die hopelijk beantwoord wordt aan de hand van de referenties…

Tot slot, welke tip heb jij voor andere bedrijven binnen de flexmarkt?

Zorg dat je een goede IT infrastructuur hebt, zodat jij je tijd kan besteden aan de mensen, daar maak je het verschil.