Optie 1 uitgelicht

Jurylid Rob de Laat

“Zie veranderingen als een kans, niet als een bedreiging”

Jurylid Rob de Laat

Rob de Laat, vanuit Enthri Capital investeerder en adviseur

Graag stellen wij u voor aan jurylid Rob de Laat. Vanuit Enthri Capital is hij als investeerder en adviseur met name actief in de wereld van flexibele arbeid. Rob is al 30 jaar actief in de flexbranche en is onder andere oprichter van Flex Group Nederland (in 2006 verkocht aan DPA) en Staffing Management Services (in 2018 verkocht aan HeadFirst Source Group). Daarnaast is Rob ook de afgelopen 4 jaar voorzitter van de Bovib en adviseert hij DGA’s van flexspecialisten bij strategische vraagstukken. Bij een aantal in combinatie met een deelneming.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in de flexmarkt?

Na de verkoop van mijn bedrijf Flex Group Nederland ben ik actief als investeerder, adviseur en inspirator binnen met name de flexbranche. Ik ben oprichter van Staffing Management Services, de eerste onafhankelijke MSP en voorzitter van de Bovib. Daarnaast ben ik als aandeelhouder en adviseur betrokken bij een aantal detacherings en adviesbureaus.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de Staffing Awards?

Al ruim 30 jaar ben ik actief in de flexbranche waarvan ruim 20 jaar als ondernemer. Met veel oog voor de ontwikkelingen door zowel wet en regelgeving als technologie. Met name de organisatie en proceskant voor zowel leverancier, intermediair als opdrachtgever heeft daarbij mijn interesse. Dit heeft oa ook geleid tot het schrijven van een boek hierover; Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Flex speelt een belangrijke rol bij een goed werkende arbeidsmarkt. Helaas wordt flex te vaak negatief geframed. De Staffing Awards dragen bij aan een positievere beeldvorming.

Bij de Staffing Awards ontvangen deelnemende organisaties online referenties van zowel kandidaten als klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat bedrijven in de flexmarkt hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Referenties spelen natuurlijk een belangrijke rol. Het is voor zowel leveranciers, kandidaten en intermediairs een laagdrempelige manier om performance te monitoren.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor bedrijven in de flexmarkt?

Online referenties moet je deel uit laten maken van je kwaliteitsprocessen.

Wat is het belang van structureel klant- en/of kandidaatonderzoek en benchmarking (vergelijking van die gegevens) in de flexmarkt wat u betreft?

Zoals ook al door andere juryleden aangegeven; meten is weten.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de Staffing Awards volgens u voldoen?

Succesvol kunnen inspelen op de kansen die diverse ontwikkelingen bieden, daarbij met name gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die technologie biedt.

Hebt u tot slot nog een tip voor de bedrijven die actief zijn binnen de flexmarkt?

Zie veranderingen als een kans, niet als een bedreiging.